Home Izdvojeno Glazbeni umjetnici, Marco Graziani i Krešimir Starčević, večeras će održati zajednički koncert

Glazbeni umjetnici, Marco Graziani i Krešimir Starčević, večeras će održati zajednički koncert

PODIJELITE
foto: Kronike Velike Gorice/Ilustracija

U Koncertnoj dvorani Umjetničke škole Franje Lučića večeras će nastupiti Marco Graziani na violini i Krešimir Starčević na klaviru. Izvest će djela Wolfganga Amadeusa Mozarta (Sonata za klavir i violinu u G-duru, KV 301), Johannesa Brahmsa (Druga sonata za violinu i klavir u A-duru, op. 100) i Mauricea Ravela (Tzigane, koncertna rapsodija).

Koncert počinje u 19.30, a ulaz za sve posjetitelje je slobodan.

Marco Graziani (Rijeka, 1988.). violinu je počeo učiti u dobi od sedam godina, 2010. diplomirao je na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, stekavši zvanje magistra muzike. Iste godine postaje i asistent na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, gdje od 2016. djeluje kao docent. Koncertni je majstor Zadarskog komornog orkestra od 2011., a od 2012. do 2016. obnašao je funkciju koncertnog majstora orkestra Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.

Solistički, u komornim sastavima i s orkestrima uspješno se predstavio publici u Hrvatskoj, Austriji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Italiji, Nizozemskoj, Litvi, Njemačkoj, Portugalu, Poljskoj, Japanu i Rusiji. Kao solist i član raznih komornih sastava nastupa na brojnim državnim i međunarodnim natjecanjima gdje postiže zapažene rezultate.

Nosač zvuka je snimio uz pratnju uglednog armenskog pijanista Rubena Dalibaltayana. Godine 2009. snimio je svoj drugi nosač zvuka s violončelistom Stjepanom Hauserom.

Krešimir Starčević (Zagreb, 1988.) počeo je učiti klavir tek s 12 godina u Umjetničkoj školi Franje Lučića u Velikoj Gorici. Godine 2007. upisuje Muzičku akademiju u Zagrebu u razredu Đorđa Stanettija. Preddiplomski studij završio je 2011. godine Magna cum laude, dok je diplomski studij završio 2013.

Dobitnik je prvih i drugih nagrada na Županijskim i Državnim natjecanjima učenika i studenata glazbe, kao i druge nagrade na Međunarodnom pijanističkom natjecanju Zlatko Grgošević, 2007. 2014. i 2015. obnašao je funkciju umjetničkog voditelja Zagrebačkih ljetnih večeri. Menadžer je i jedan od osnivača tvrtke CristoforiumArt.

Surađuje s uspješnim hrvatskim glazbenicima, a nastupio je na brojnim festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu.