Home Velikogoričani na djelu GKM za vrijeme VG Festa napravio vremensku kapsulu

GKM za vrijeme VG Festa napravio vremensku kapsulu

'Dobili smo puno poruka te se veselimo pročitati ih za deset godina'

PODIJELITE
Foto: Gorički klub mladih/web

Ovaj VG Fest iz Goričkog kluba mladih odlučili su se za provedbu ideje vremenske kapsule. Ako ste ikad vidjeli neki film s tim konceptom vjerojatno ga znate, ali i ako ne, jednostavno je.

Naime, uvremensku kapsulu se stave pisma u kojima ljudi napišu što očekuju od budućnosti, čemu se nadaju, što predviđaju i bilo što drugo što smatraju da će im biti zanimljivo pročitati u budućnosti. Vremenska kapsula se zatim zakopa u zemlju i otkopa u budućnosti.

Drugi projekt je bila mala likovna radionica za najmlađe, na kojoj su djeca bojala kamenje na kojima je bio naljepljen magnet, kako bi kasnije taj svoj likovni uradak mogli staviti doma na frižider. Djeca su se dosta zabavila i puno nereda je proizvedeno, kako i treba.

– Mi smo se odlučili za period od deset godina, koji nam se činio kao ni predug, ni prekratak. Dobili smo puno poruka te se veselimo pročitati ih za deset godina. Vidimo se iduće godine i nadamo se da ćete uživati u ostatku aktivnosti koje su pripremljene za lipanj – poručili su iz GKM-a.