Home Izdvojeno GKM poziva na radionicu izrade hvatača snova

GKM poziva na radionicu izrade hvatača snova

PODIJELITE
Ove srijede od 18 do 21 sat u Goričkom klubu mladih održat će se radionica izrade hvatača snova, takozvani dreamcatcher. Smatra se da dreamcatcheri potječu iz davne prošlosti plemena američkih Indijanaca koji su u svojoj usmenoj predaji sačuvali priče i legende o njihovom nastanku i namjeni. Radionicu će voditi Maša Novak.
– Izrada unikatnih predmeta od keramike i ostalih materijala, uređenje prostora, harmonija boja i energije su moj izazov, ono što me inspirira i čime sebi i drugima činim svijet ljepšim. Priroda, ljudi, umjetnost, obnova odbačenih stvari i njihova prenamjena je rad u kojem uživam i koji i mene samu čini korisnom u zajednici – rekla je Maša.

Originalni indijanski hvatač snova bio je krug od 10-ak centimetara u promjeru, opleten kanapom ili kožom i ukrašen perjem. Krug simbolizira dnevno kretanje sunca. Vrsta pera također ima svoje značenje. Pero sove, ili tzv. žensko pero, simbolizira mudrost, dok pero orla, muško pero, simbolizira hrabrost.

Radionica je besplatna, ali je potrebna prijava putem OBRASCA.

U subotu se u GKM-u na terasi održava Sajam rukotvorina. Za sudjelovanje na tom događaju prijavite se ovdje i svakako ne propustite Go radionicu u petak.