Home Izdvojeno GKM: Naučite izraditi igračke od starih majica za napuštene pse u skloništu

GKM: Naučite izraditi igračke od starih majica za napuštene pse u skloništu

Predavanje počinje u 19 sati nakon čega slijedi radionica. Sve igračke ovim putem donirat će se Skloništu za životinje Velika Gorica

PODIJELITE

U Goričkom klubu mladih gotovo svakog vikenda možete naučiti nešto novo, sudjelovati u radionici, tribini ili predavanju. Ono što nas očekuje idućeg tjedna, u ponedjeljak 16. ožujka, je zanimljiva radionica koja ima i humanitaran karakter.

U suradnji sa Skloništem za životinje Velika Gorica, Gorički klub mladih organizira radionicu izrade igračaka za napuštene pse koji tamo borave. A od čega? Starih majica. Tako jedino što od zainteresiranih posjetitelja traže je da donesu jednu ili dvije pamučne majice koje više ne nose, ali naravno, da su oprane i čiste te škare. Svatko od polaznika naučit će napraviti jednostavne igračke koje će psi obožavati, a onda će se iste donirati psima u skloništu. Polaznici će naučiti ovu zanimljivu ideju pa će je moći isprobati i u vlastitom domu i možda tako usrećiti i svoje četveronožne ljubimce.

Važnost udomljavanja naspram kupovanja pasa

Radionica će se održati nakon predavanja zaposlenika Skloništa za životinje. Oni će se baviti jako važnom temom – zašto je važno udomljavati pse, a ne kupovati, kako postupati kada naiđete na napuštenu životinju, koga nazvati, ali i objašnjenje zašto svaka lokalna jedinica samouprave treba imati barem jedno sklonište za životinje.

Za one koji žele učiniti nešto više ili ne žele sudjelovati u radionici, ali ipak žele pomoći životinjama, moći će ubaciti i novčane donacije u kutijicu za Sigurnu kućicu. Kutija će u klubu biti cijelo vrijeme trajanja radionice, do 22 sata.

Više od događaju možete saznati na stranicama Goričkog kluba mladih.