Home Izdvojeno GKM: Naučite izraditi igračke od starih majica za napuštene pse u skloništu

GKM: Naučite izraditi igračke od starih majica za napuštene pse u skloništu

Jedino što je potrebno da donesete su jedna ili dvije pamučne majice koje više ne nosite te škare

PODIJELITE
Foto: Katarina Drvodelić

Nakon završetka karantene, i Gorički klub mladih ponovno je počeo sa svojim radom. Osim što su otvoreni svakog dana i možete doći družiti se na terasi ili besplatno popiti kavu i sok, krenule su i radionice.

Tako će se u petak, 19. lipnja održati odgođena radionica izrade igračaka od starih majica za napuštene pse u skloništu. Ova radionica ima i humanitaran karakter jer će se, u suradnji sa Skloništem za životinje Velika Gorica, sve igračke donirati napuštenim psima kako bi im malo uljepšali njihove dane u skloništu.

Jedino što je potrebno da donesete su jedna ili dvije pamučne majice koje više ne nosite, ali naravno, da su oprane i čiste te škare. Svatko od polaznika naučit će napraviti jednostavne igračke koje će psi obožavati, a onda će se iste donirati psima u skloništu. Polaznici će naučiti ovu zanimljivu ideju pa će je moći isprobati i u vlastitom domu i možda tako usrećiti i svoje četveronožne ljubimce.

Važnost udomljavanja naspram kupovanja pasa

Na radionici će posjetitelji čuti i par važnih informacija o tome zašto je važno udomljavati pse, a ne kupovati ih, kako postupati kada naiđete na napuštenu životinju, koga nazvati i slično.

Radionica je besplatna. Više od događaju možete saznati na stranicama Goričkog kluba mladih.