Home Izdvojeno Gimnazijalci volonteri

Gimnazijalci volonteri

PODIJELITE

Punih 30 godina u svijetu se svakog 5. prosinca obilježava Međunarodni dan volontera. Gradsko društvo Crvenog križa Velika Gorica taj će dan obilježiti sutra i to druženjem s učenicima Gimnazije Velika Gorica. S njima će razgovarati na temu ‘Volonterski humanitrani rad – idealizirana slika ili stvarnost?’.

Mlada volonterka i članica Gradskog interventnog tima, Leonarda Kolarić, prenijet će vlastita iskustva budućim volonterima uz prezentaciju fotografija svog rada u izbjegličkim kampovima u Opatovcu i Slavonskom Brodu.leonarda kolarić

– Želimo učenicima probližiti što je zapravo volontiranje i humanitarni rad. Često ljudi imaju idealiziranu sliku iz holivudskih filmova, ali stvarnost je drugačija. Humanitarni rad fizički je zahtijevan. Naši volnteri u kampovima u Opatovcu i Slavonskom Brodu prošlih su mjeseci nerijetko stajali satima u hladnoći i dijelili tisuće obroka migrantima.- rekla nam je Suzana Strunjak, ravnateljica GDCK Velika Gorica.

Druženje s gimnazijalcima je sutra u 13,30 sati u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Velika Gorica.

Kako bi i učenici mogli postati volonteri i pomoći svojoj zajednici, u ponedjeljak će sudjelovati u pripremama i pakiranju humanitarnih paketa za socijalno ugrožene građane općina Pokupsko, Kravarsko i Orle.

Crveni križ podijelit će u tim općinama 118 paketa povodom nadolazećeg Božića, a najmlađi će dobiti slatke paketiće.