Home Izdvojeno FOTO Svečano otvorenje obnovljenih parkova osnovnih škola

FOTO Svečano otvorenje obnovljenih parkova osnovnih škola

PODIJELITE

Grad Velika Gorica je u suradnji sa Večernjim listom osigurala sredstva za obnavljanje tri nova motorička igrališta na prostoru zelenih površina četiri Goričkih osnovnih škola –  Kvaternik, Habdelić, Kumičić i Hibar. Dječja igrališta osnovnih škola obnovljena su zahvaljujući akciji “Svi na igrališta”.

– Parkovi će poslužiti djeci za održavanje  satova tjelesne kulture, ali i za njihovu razonodu i rekreaciju. Obnovom ovih parkova potvrđujemo da brinemo o njihovom razvoju. Za sada imamo 145 parkova i mnoge ih treba dograditi, renovirati, ali i izgraditi nove. Vrijednost ovog projekta je oko 250000 kuna.  – rekao nam je Dražen Barišić, gradonačelnik Velike Gorice.

motorički park.jpg

Djeca su oduševljena novim spravama. Neka od njih se inače bave sportom te su im ovakva igrališta vrlo potrebna.
– Najbolje su sprave za penjanje i već smo ih sve isprobale. – saznali smo od Lane i Korine, učenica 3. razreda Osnovne škole Jurja Habdelića.

motorički park.jpg

Motorički parkovi imaju nove sprave, a uređeni su i tereni za nogomet i košarku. I odrasli će uskoro dobiti mjesto za rekreaciju na otvorenom. Jučer su naime započeli radovi na fitness parku na prostoru Parka dr. Franje Tuđmana.

Na svečanom otvorenju motoričkih parkova nije bilo kraja sreći i veselju. Kako je bilo, pogledajte u galeriji fotografija.

[print_gllr id=33025]