Home Izdvojeno FOTO Mraclinski klinci isprobali stare igre u sklopu obilježavanja Dana svetog Vida

FOTO Mraclinski klinci isprobali stare igre u sklopu obilježavanja Dana svetog Vida

PODIJELITE

Jučer se na Jančetovom gruntu u Mraclinu već treću godinu zaredom održalo natjecanje djece u starim igrama. Trčalo se s lopticama, igralo lovice, potezao se konop i skakalo u vrećama. Natjecanje je bilo podijeljeno u timove do 12 članova, a natjecala su se vrtićka djeca te osnovnoškolci podijeljeni po razrednim kategorijama.

Dječje igre - Vidovi dani - Mraclin (18)

Ovo je samo jedan od događaja kojim se obilježavaju Dani svetog Vida u Mraclinu.

– Čitav tjedan slavimo. Jučer smo počeli s kazalištem, u srijedu je dan kajkavske poezije, u četvrtak nastupaju tamburaši, petak i subota su za nogomet, a u nedjelju je završni koncert. – rekao nam je Vjeko Kovačić, predsjednik KUD-a Dučec.

Dječje igre - Vidovi dani - Mraclin (8)

Danas će se blagosloviti obnovljeno drveno raspelo koje je postavljeno u mjestu još davnih tridesetih godina prošlog stoljeća, a u 20.30 sati počinje Večer turopoljske kajkavske poezije ‘Dobri i dragi naš kaj’, na kojoj će nastupiti brojni mraclinski i turopoljski pjesnici i glazbenici.

– Ljudi se spremaju za Dane svetog Vida. Već u travnju počinje ispitivanje što će biti i kako će biti. To je postao dio života u Mraclinu. Jako mi je drago da smo uspjeli promijeniti društveni život u Mraclinu. Vidi se razlika i sve veći broj publike svake godine. – dodao je Kovačić.

Sutra će se održati večer folklora uz domaćine KUD-a Dučec koji priređuje jedno iznenađenje. Sudjelovat će tamburaški sastavi Alibi, Lajbeki, Modra Galica, Takt te tamburaški sastav društva Dobre duše. Uz njih nastupiti će i tamburaši iz Centra za kulturu i informiranje dr. Franjo Tuđman iz Grubišnog polja te KUD Sesvete.

[print_gllr id=49513]