Home Izdvojeno FOTO I VIDEO Folklorni ansambl Šiljakovina predstavlja hrvatske boje u Bugarskoj

FOTO I VIDEO Folklorni ansambl Šiljakovina predstavlja hrvatske boje u Bugarskoj

PODIJELITE

Folklorni ansambl Šiljakovina ove je srijede krenuo na novo gostovanje. Sujedluju na 20. međunarodnom folklornom festivalu “Vitoša” 2016. Vitoša je gradska četvrt u Sofiji, a festival se održava po pokroviteljstvom načelnika četvrti Teodora Petkove i gradonačelnice Sofije Jordanke Fandakove. Ove godine je festival prvi put natjecateljskog karaktera i na njemu, osim Folklorniog ansambla “Šiljakovina” kao predstavnika Hrvatske, nastupaju skupine iz Južne Koreje, Kazahstana, Egipta, Poljske, Srbije, Meksika i Kolumbije.

FA Šiljakovina Bugarska festival FB (5)

FA “Šiljakovina” izveli su tri točke u natjecateljskom dijelu festivala, a u revijalnom nastupu predstavili su pjesme i plesove Vukomeričkih gorica.

– Dani su puni obaveza jer uz svoje točke ansambl sudjeluje i u zajedničkoj ceremoniji otvaranja i zatvaranja festivala zbog čega se uvježbavaju novi, još nepoznati plesni koraci. Povratak se očekuje 28. prije zore ili u ranim jutarnjim satima. – navode iz Folklornog ansambla.FA Šiljakovina Sofia FB (2)

Sudjelovali su i u mimohodu sudionika smotre hodajući ulicama Sofije te održali nastup na festivalu. Na svom putovanju posjetili su i Ministarstvo kulture Republike Bugarske i gradonačelnicu Sofije Jordanku Fandakovu.

Video nastupa možete pogledati OVDJE.

FA Šiljakovina Bugarska festival FB (1) FA Šiljakovina Bugarska festival FB (6) FA Šiljakovina Bugarska festival FB (4)