Home Izdvojeno FOTO Želje za Dan žena: ‘Da se naš rad vrednuje, da ranije...

FOTO Želje za Dan žena: ‘Da se naš rad vrednuje, da ranije idemo u mirovinu, da nam porodiljni bude veći i da nas se poštuje u društvu.’

PODIJELITE

Cvijeće i lijepe želje izmamile su danas osmijeh na licima mnogih žena. Na Međunarodni dan žena čini se kako je sve moguće. Ipak, borba za prava žena duga više od stoljeća nije se primakla svome kraju. Žene su i dalje podcijenjene, omalovažavane, zlostavljanje – kod kuće, na poslu i u društvu. Promjene se događaju, ali sporo. Svi naši sugovornici slažu se da žene zaslužuju, prije svega, više poštovanja.

-Muški bi trebali biti malo ljubazniji prema ženama tijekom cijele godine, a posebno danas. Jako mi je žao, kod mene to nije tako. – požalila nam se Vesna.

-Prije su žene išle na izlete, u Veneciju, a danas rade. Sve se promijenilo. Htjele su veća prava i evo što su dobile. Moja supruga svaki dan ide u 5 ujutro na posao. – otkrio nam je Hajrudin.Dan žena 2016 (5)

-Da imamo veću penziju, kupovali bismo svojim ženama ljepše cvijeće. Prije smo išli na izlet na Sljeme, pekli čevape, kotlovinu. Bilo nam je lepo.-rekao nam je Ivan.

Suzana danas ne ide na izlet, no to joj ne smeta. Vrlo je zaposlena jer njezinom štandu sa cvijećem kupci stalno prilaze. Prodaja je, kaže nam bolja nego za Valentinovo. Raditi na današnji dan njoj nije problem, no ima stvari koje bi promijenila.

-Možda malo pažnje u društvu da imamo, da se naš rad vrednuje, da ranije idemo u mirovinu, da nam porodiljni bude veći i da nas se poštuje na taj način kao ženu.-Dan žena 2016 (31)

Da treba više cijeniti žene, majke, sestre i kćeri slaže se i zamjenik gradonačelnika Velike Gorice, Ervin Kolarec.

-Žene su na prvom mjestu i trebaju biti istaknute kao što jesu u obitelji i u društvenom životu i treba raditi na tome da imaju puno podršku nas muškaraca.

Grad Velika Gorica svojim je primjerom pokazao kako mali znak pažnje često puno znači. Ispred Tržnog centra gradski čelnici dijelili su cvijeće svojim sugrađankama.

– Danas je dan zahvalnosti i poštovanja prema svim majkama, sestrama, suprugama i kćerima. Na ovaj način povodom Međunarodnog dana žena uvijek darivamo naše sugrađanke cvijećem.-Dan žena 2016 (23)

Kolarec je cvijećem iznenadio i mlade djevojke. One su svojim položajem u društvu zadovoljne, no za poboljšanja uvijek ima mjesta. Marcela je rekla:

-Želim svim ženama sretan Dan žena i nadam se da će se ravnopravnost žena u poslovnom svijetu poboljšati.-

[print_gllr id=42494]