Home FOTO VIJEST FOTO Završena druga faza izgradnje Turističko-edukativnog centra Novo Čiče

FOTO Završena druga faza izgradnje Turističko-edukativnog centra Novo Čiče

Završetkom gradnje ovoga Centra KUD Čiče će dobiti vrijedan edukativni centar za sjetvu, preradu i tkanje, a sve kako bi se očuvala bogata stara kulturna tradicija

PODIJELITE

Grad Velika Gorica potpomogao je KUD Novo Čiče pri izgradnji Turističko-edukativnog centra, čija je druga faza završena. Time je ovo naselje dobilo jednu novu vizuru.

KUD Čiče ima niz volontera i umirovljenika, ali i nekoliko zaposlenih kroz projekt, zahvaljujući kojima ovaj centar živi svakoga radnoga dana.

Završetkom gradnje ovoga Centra KUD Čiče će dobiti vrijedan edukativni centar za sjetvu, preradu, tkanje, a sve kako bi se očuvala bogata stara kulturna tradicija.

– Nastojat ćemo educirati polaznike iz cijele Hrvatske, ali i polaznike i šire regije. U prostoru će biti i smještajni kapaciteti kako bi polaznici mogli boraviti na radionicama sedam do osam dana. Želimo potaknuti i na međunarodno volontiranje! Grad Velika Gorica je prepoznat po brojnim volonterima, stoga nam je cilj dovesti volontere iz šire regije ali i poslati naše volontere van da steknu neka nova iskustva. Cilj nam je osmisliti puno sadržaja u ovom Centru. Zahvaljujem se Gradu na podršci u svim našim projektima – ističe Stipo Duvnjak, gradski vijećnik i predsjednik KUD-a Čiče.

 

Radove je obišao i gradonačelnik Krešimir Ačkar sa suradnicima.

– S početkom 2022. godine osigurana su sredstva u iznosu 800.000 kuna predviđena za treću fazu edukativno-kulturnoga centra. Logičan je to slijed dobroga, kvalitetnoga i kontinuiranoga rada ovog KUD-a koji može služiti drugima kao primjer čak i u nacionalnim okvirima. Očekujemo da ćemo ove godine biti i u fazi otvorenja istog – kazao je gradonačelnik Ačkar.

S ovim objektom i cjelokupnim prostorom u mini Etno selu zaokružuje se cjelina koja će zasigurno podići razinu kvalitete kulture, turizma i promocije našega grada.