Home Izdvojeno FOTO Volonteri Crvenog križa dijelili građanima kape i lepeze za zaštitu od...

FOTO Volonteri Crvenog križa dijelili građanima kape i lepeze za zaštitu od sunca

PODIJELITE

Ljetni mjeseci donijeli su i prave ljetne temperature koje se nerijetko kreću iznad 30 Celzijevih stupnjeva. Prognoze najavljuju da Hrvatskoj za vikend prijeti val velikih vrućina. Subota i nedjelja bit će u znaku vrlo visokih temperatura, vrućine i sparine.

Kako bi pomogli građanima da se pravovaljano zaštite, volonteri Crvenog križa Velika Gorica jutros su ispred tržnog centra dijelili papirnate kape i lepeze.

Crveni križ dijeljenje kapa i lepeza FB KVG (1)Osim nošenja kapa i lepeza, preporuča se što manje provođenje vremena na suncu. Jako je važno izbjegavati izlazak u najtoplijem dijelu dana, do 11 do 17 sati kao i naporan fizički rad. Ako morate obavljati težak fizički posao činite to u najhladnije doba dana, odnosno u jutro između 4 i 7 sati. Ako vašu kuću ne možete držati hladnom, potrudite se provesti barem dva sata dnevno u hladnom prostoru, kao što su kafići ili zgrade s klimom. Također posebno pripazite da pijete dovoljno tekućine i hladite tijelo. Preporuča se da uvijek imate bocu vode uz sebe.

Foto: Facebook