Home Izdvojeno FOTO VIJEST Javna slavina postavljena kod “Kumičića”

FOTO VIJEST Javna slavina postavljena kod “Kumičića”

Dobrodošlo osvježenje u vrućim danima

PODIJELITE
Javna slavina "česma" - Foto: Renato Glogovčan

Javna slavina, popularno zvana “česma” osvanula je ovih dana na platou iza OŠ Eugena Kumičića, pored fitness parka. Da je njezino postavljanje bilo pun pogodak zorno prikazuje fotka Renata Glogovčana na kojoj se vide razdragana djeca koja uživaju u javno dostupnoj vodi.

Inače, Europska komisija traži od država članica izmjenu pravila o kvaliteti vode te poboljšanje pristupa vode građanima što bi moglo rezultirati postavljanjem javno dostupnih slavina diljem Lijepe naše. EK ima za cilj poticanje građana na češće konzumiranje vode iz slavina što bi trebalo smanjiti konzumiranje vode iz boca. To bi rezultiralo velikom uštedom, ali i smanjenjem količine plastičnog otpada.

Zanimljivo je da ovakvu inicijativu u Hrvatskoj javno podržavaju i proizvođači flaširane vode. Ističu da se radi o komplementarnim sustavima, a ne o konkurenciji.

Hoćemo li u našem gradu dobiti još ovakvih javno dostupnih slavina, ostaje za vidjeti. No, jedno je sigurno, kada sunce dobrano zagrije, ovakvo osvježenje je itekako dobrodošlo.