Home Izdvojeno FOTO Velikogoričani u Melbourneu osvojili zlato za Hrvatsku

FOTO Velikogoričani u Melbourneu osvojili zlato za Hrvatsku

PODIJELITE

Na nedavno održanom Svjetskom prvenstvu u australskom nogometu reprezentacija Hrvatske, u kojoj su sudjelovali i igrači velikogoričkih Bombersa, osvojila je zlatnu medalju. Riječ je o natjecanju Divizije 2 koje se igralo u Melbourneu u Australiji, a ovim najsjajnijim odličjem dečki su izborili nastup na Svjetskom prvenstvu Divizije 1 koje će se održati za tri godine.

U dva tjedna natjecanja hrvatska reprezentacija izgubila je samo jednu utakmicu – i to prvu, od Kine, za svega jedan poen. U svim ostalim utakmicama pa tako i u polufinalnoj protiv Japana i finalnoj protiv Njemačke, hrvatski vitezovi bili su uvjerljivo bolji.

Hrvatska – Kina 44:45
Hrvatska – Šri Lanka 91:12
Hrvatska – Indonezija 59:06
Hrvatska – Japan 66:01
Hrvatska – Njemačka 74:08

U reprezentaciji su sudjelovali i Velikogoričani Tomislav Nedić te braća Josip i Hrvoje Habljak koji su se za odlazak na Prvenstvo morali snaći sami. – Sve smo naravno sami financirali, a tamo su nas po kućama ugostili rodbina i prijatelji – ispričao nam je Tomislav Nedić, predsjednik, trener i igrač kluba VG Bombers.

Na svom Facebook profilu Nedić je objasnio i na koje su načine igrači reprezentacije financirali svoj odlazak u Australiju.

“Ovo je priča o hrvatskim vitezovima, točnije o 25 ljudi koji su otišli na Svjetsko prvenstvo i to na kraj svijeta, a vraćaju se sa zlatom oko vrata… Neki su morali uzeti godišnji odmor zbog ovog pothvata, neki su propustili ispitne rokove, neki su uzeli kredit da bi došli do Australije, neki rade na crno pa imaju love, nekima su roditelji pomogli, jedan će dobit otkaz kad se vrati u Hrvatsku jer se nije javio nikom u firmi tri tjedna, a neki nažalost nisu s nama.”No, bez obzira na sve, zlato koje su osvojili vrjednije im je od svega. “Mi ćemo i dalje nastaviti trenirati na livadi, bez svlačionica, bez tuševa, na improviziranim golovima i s nekoliko jajastih lopti, nije uopće problem! (…) Bila mi je čast zajedno s vama na terenu braniti naše boje, naše kockice bez obzira je l’ prvo polje bijelo ili crveno. Znam da ćemo sljedeće prvenstvo ići još brže, još više i još jače”, zaključio je Nedić.

Josip Habljak ostao je u Australiji završiti sezonu u profesionalnoj ligi, a Tomislav i Hrvoje jučer su se, s ostatkom reprezentacije, vratili u Hrvatsku.

Foto: Facebook