Home Izdvojeno FOTO Velika Gorica na jesen dobiva kardiološku ambulantu

FOTO Velika Gorica na jesen dobiva kardiološku ambulantu

PODIJELITE

Nekadašnja garaža Doma zdravlja Velika Gorica koja već 20-ak godina služi kao skladišni prostor, od jeseni će imati novu namjenu. Urediti će se za kardiološku ambulantu što će Velikogoričanima i svim stanovnicima okolnih naselja omogućiti da internističke preglede obavljaju bliže svome mjestu stanovanja.

-Osnovne pretrage koje će se moći ovdje obavljati su ultrazvuk srca, ergometrija, kontrolni pregledi. Imamo velike potrebe za kardiologiju i endokrinologiju. Velika je stvar ponuditi ovakve preglede stanovnicima Velike Gorice i intencija Ministarstva zdravlja je da se poliklinička zaštita približi stanovništvu, da ne bude koncentrirana samo u metropoli. – rekao je Stjepan Zagorec, voditelj ispostave Velika Gorica Županijskog Doma zdravlja prilikom obilaska radova s gradonačelnikom Draženom Barišićem i gradskim čelnicima.Dom zdravlja - radovi (10)

-Grad je brže narastao nego Dom zdravlja koji je potkapacitiran i stoga moramo prenamijeniti prostore koji će u budućnosti služiti pacijentima. Specijalistički pregledi koji će biti ovdje organizirani, do sada nismo mogli obavljati u Velikoj Gorici. Ovo će dobro doći rizičnijoj populaciji, starijima i bolesnima kojima nije lako otići do Zagreba.- rekao je gradonačelnik Dražen Barišić.Dom zdravlja - radovi (8)

Dodao je da sa Zagrebačkom županijom Grad planira i druge projekte, te da će Dom zdravlja nudit građanima još više sadržaja i kvalitetniju zdravstvenu zaštitu.

Investicija uređenja kardiološke ambulante vrijedna je 400 tisuća kuna, a sredstva je osigurao Dom zdravlja Zagrebačke županije.

[print_gllr id=50887]