Home Izdvojeno FOTO Velika Gorica bit će sudomaćin EURA 2017 U-17

FOTO Velika Gorica bit će sudomaćin EURA 2017 U-17

PODIJELITE

Od 3. do 19. svibnja u Hrvatskoj će se održati veliko nogometno natjecanje EURO 2017 U-17. Utakmice će se igrati u Zagrebu, Rijeci i Velikoj Gorici. Hrvatska reprezentacija igrat će na riječkoj Rujevici, a ako naši mladi nogometaši prođu četvrtfinale, tada bi mogli zaigrati i u Zagrebu ili Velikoj Gorici, zavisi od ždrijeba.

– Za Veliku Goricu ovo je velika čast, ali i izazov – istaknuo je gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić prilikom današnjeg potpisivanja sporazuma između Grada, HNK Gorice i HNS-a.

– Mislim da smo pokazali da smo sve veći i sve značajniji grad sporta. To ne bismo bili da nemamo toliko dobar i kvalitetan nogomet, dobru tradiciju, povijesni smo grad nogometa. Trenutno smo u vrhu druge lige, s nadam da ćemo ući u prvu ligu pokazujemo da smo lideri barem u ovom dijelu Lijepe naše kao nogometaši, odnosno sportaši  – rekao je gradonačelnik Barišić.

Na prvenstvu će sudjelovati 16 reprezentacija, odigrat će se 32 utakmice, a njih 16 će se uživo prenositi u 94 zemlje svijeta među kojima su i južnoameričke, Argentina i Čile. Bit će to velika promocija, ne samo Hrvatske, već i Velike Gorice.

– Mi ćemo se sa svoje strane potruditi da dostojno prezentiramo prvenstveno Republiku Hrvatsku, HNS i nogomet ovdje na Gradskom stadionu. Učinit ćemo sve što je potrebno da ova priredba, kao i sve dosadašnje koje su bile u Velikoj Gorici, proteknu na najvećoj razini  – rekao je Nenad Črnko, predsjednik HNK ”Gorica”.

U našem gradu početkom svibnja u sklopu prvenstva odigrat će se najmanje četiri utakmice. Najbolji mladi europski nogometaši igrat će odličan nogomet.

– Ovo je jedan od stadiona s kojim smo organizacijski imali najmanje problema. Ova reprezentacija je dobra i kvalitetna. Priprema se kao niti jedna do sada u povijesti, barem koliko ja znam. Dvije godine se ulaže u njih, svakih mjesec dana se okupljaju po sedam dana, proputovali su cijelu planetu. Kvalitativno zadovoljavaju nivoe, ono što je nama cilj je da budemo u finalu, da to bude spektakl. No onaj koji je realniji je da budemo među prvih pet reprezentacija koje će ići na Svjetsko prvenstvo ove godine u Indiju – istaknuo je Romeo Jozak, direktor turnira.

Izvršni dopredsjednik HNS-a, Damir Vrbanović rekao je kako je ovo najveći nogometni događaj u povijesti Hrvatske. – Dolazimo kod prijatelja. Zajedno već niz godina djelujemo i radimo u okviru hrvatskog nogometa. Ovo je logični nastavak suradnje. U trenutku kada je HNS aplicirao za završnicu Europskog prvenstva U-17, predviđali smo da će jedan od gradova sudomaćina biti Velika Gorica, cijeneći tradiciju, infrastrukturu, ali i izvanredno okružje koje vlada oko sporta u Velikoj Gorici oko nogometa i to je ono zbog čega ćemo se ovdje uvijek vraćati radi organizacije određenih turnira – rekao je Vrbanović.

Kroz dva tjedan održavanja prvenstva u Hrvatskoj se očekuje i do 130 tisuća gostiju. Dio njih doći će ovog proljeća i u Veliku Goricu.