Home Izdvojeno FOTO Vatrogasci održali 3. Lucijin Kup

FOTO Vatrogasci održali 3. Lucijin Kup

PODIJELITE

Jučer se u novoj sportskoj dvorani u Rakarju održao treći vatrogasni Kup Svete Lucije, natjecanje za vatrogasce u brzom spajanju usisnog voda.

– Ovo natjecanje povezano sa Danom grada postaje tradicija. Natječu se muške i ženske A i B ekipe, seniori i starije ekipe od 30 godina. Kada prođe normalno natjecanje, spajamo ekipe u kategorije za Super kup u kojemu se biraju najbolji. Nadamo se da će ova tradicija opstati. – rekao je Borislav Turanj, zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Velike Gorice.

lucijin kup 3. vatrogasci (23)Na Kupu se natjecalo 47 ekipa – po dvije muške i dvije ženske kategorije vatrogasnih ekipa. Natjecanje se izvodilo na dvije staze i to u sastavu odjeljenja od šest članova.

-U DVD-u sam već 10 godina, počele smo kao mlade cure. Idemo na natjecanja kada uhvatimo priliku jer smo zauzete radi faksa i škole. Na natjecanjima se većinom družimo. Nas je dosta, imamo četiri aktivne ekipe. Na natjecanja idemo da bismo održali tradiciju i da bi naučili nešto novo. –  rekla nam je Marijana Pajtak, članica DVD-a Strmec Bukevski.

lucijin kup 3. vatrogasci (11)Pehare su dobile prve tri ekipe u svakoj kategoriji,  te u Super  kupu za mušku i žensku kategoriju. Oni koji nisu osvojili pehare, dobili su diplomu, a prva tri plasirana u Super kupu  dobili su i poklon bonove od 500 do 1 000 kuna.

[print_gllr id=36879]