Home Izdvojeno FOTO Uspješna i vesela prva kotlić manifestacija “Kaj to fino diši v...

FOTO Uspješna i vesela prva kotlić manifestacija “Kaj to fino diši v Čiču”

"Radimo ovo kako bi susjed upoznao susjeda, da se družimo i veselimo zajedno"

PODIJELITE
Foto: Katarina Drvodelić

U Starom Čiču jučer se, nakon dužeg vremena, održavala manifestacija koja je okupila mještane, ali i goste iz Velike Gorice i drugih lokalnih naselja. Gastro događaj “Kaj to fino diši v Čiču” održao se po prvi puta i okupio je deset ekipa koje su se natjecale u izradi najboljeg kotlića.

Marijan Plodinec, predsjednik Mjesnog odbora Staro Čiče, govori nam kako ekipe nisu imale nikakva ograničenja u pripremi. Tako su neki pripremali gulaš, neki čobanac, neki čak i kotlovinu.

“Ovo je prva ovakva manifestacija, a nadamo se da nije zadnja, vjerujemo da će iz godine u godinu to rasti. Zahvaljujem svima koji su se uključili i našim pjevačima. Drago nam je da ste došli i svima želim da se lijepo osjećaju u našem Starom Čiču. Ovo radimo kako bi susjed upoznao susjeda, kako bi se svi podružili”, govori nam Plodinec.

Ekipe su stigle iz susjednih mjesta, a da nije bilo odgađanja zbog lošeg vremena, govori nam Vid Vučak iz Mjesnog odbora, bilo bi ih još više. Ističe i da na ženskom žiriju nije bio lak zadatak, trebale su isprobati sva jela i odlučiti koje je okusom i aranžmanom bilo najbolje.

Odabir je na kraju pao na ekipu Ž.M.P. iz Ribnice koji su svojim gulašom s knedlama od kruha odnijeli pobjedu. “Volimo se zabavljati, a tajna našeg kotlića smo mi!”, rekli su nam iz ekipe Ribnice.

Čestitamo pobjednicima i nadamo se da se vidimo i iduće godine. Kako je bilo, pogledajte u galeriji u nastavku: