Home Gospodarstvo FOTO Učenici u Habdeliću dobit će blagovaonicu

FOTO Učenici u Habdeliću dobit će blagovaonicu

PODIJELITE

Sljedećeg mjeseca počet će izgradnja blagovaonice u Osnovnoj školi Jurja Habdelića. Projekt je vrijedan oko dva milijuna kuna, a radovi će trajati do početka iduće školske godine. Osnovna škola Jurja Habdelića izgrađena je 1969. godine i svih ovih godina učenici nisu imali prostor gdje bi objedovali, a jedno su vrijeme dijelili blagovaonu sa susjednom školom Eugena Kvatrenika. Od rujna ove godine oko 700 učenika Habdelića konačno će dobiti svoj prostor u kojem će im biti omogućen i topli obrok.

– Javna nabava je u tijeku i očekujem ovdje između sportske dvorane i središnjeg dijela škole gdje su učionice da se napravi veliki prostor s nekoliko stotina četvornih metara uređenog prostora blagovaonice koja će nam poslužiti i kao jedan reprezentativni ugostiteljski prostor za potrebe grada i gradskih udruga te manifestacija koje se mogu odvijati na ovom prekrasnom području naše Velike Gorice gdje su se nekada davno igrali i sportovi gdje je bilo prvo nogometno igralište i dugo godina stočni plac – rekao je gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić prilikom obilaska prostora gdje će se nalaziti blagovaona.

– Za školu je ovo od iznimnog značaja. S obzirom na pad broja djece i potrebe roditelja kao što su dnevni boravci, ovo nam omogućava početni korak da im to možemo osigurati i da možemo zadržati postojeće stanje učenika. To uključuje i čuvanje radnih mjesta i zato je ovo za nas mnogo više od samog objekta – rekao je novinarima ravnatelj O.Š. Jurja Habdelića Davor Vidović.

Blagovaona će se prostirati na oko 250 kvadrata, a njezinom izgradnjom, kako je istaknuo ravnatelj Vidović, standard učenika doći će do jedne i više nego zadovoljavajuće razine.