Home FOTO VIJEST FOTO Na razgovoru s Denisom Butorcem o nastanku obiteljskih i emotivnih fotografija

FOTO Na razgovoru s Denisom Butorcem o nastanku obiteljskih i emotivnih fotografija

Održao se razgovor s umjetnikom čija je izložba fotografija "15 do 9" trenutno postavljena u Galeriji Galženica

PODIJELITE
Foto: Katarina Drvodelić

Prošloga petka se u Galeriji Galženica održao razgovor s umjetnikom Denisom Butorcem čija je izložba fotografija “15 do 9” trenutno postavljena u Galeriji.

Ovo je bio prvi dio popratnog programa izložbe, a razgovor je moderirala kustosica izložbe Dunja Nekić iz Muzeja za umjetnost i obrt. Butorac je okupljenima govorio o nastanku fotografija, psihološkom i fizičkom procesu, a dotaknuo se i privatnih, obiteljskih situacija koje su zapravo rezultirale njegovom novom poimanju vizualne stvarnosti.

Cijeli moj rad nastajao je za vrijeme fakulteta te su fotografije primarno nastale kao vježbe i zadaci za faks. Krenulo je sve s obiteljskom fotografijom na drugoj godini. To je bio trenutak kada sam shvatio da me zanima tema obitelji.”, govori Butorac te objašnjava kako dolazi iz malog mjesta u kojem je važna religija te koje ima poseban mentalitet. Objašnjavajući stavove koji su mu prikazivani još od djetinjstva davao je uvid u svoja fotografska djela. U raspravi je sudjelovala i publika.

S popratnim programom u Galeriji Galženica se nastavlja 25. lipnja kada će se u galeriji održati panel na temu obiteljske fotografije. Program predavanja će početi u 18:30 sati, a sudjelovat će Melanija Belaj s temom “Obiteljska fotografija iz kulturno-antropološke perspektive”. Nakon toga u 19 sati slijede Glorija Lizde i Denis Butorac, predavanje ”Suvremena obiteljska fotografija’, a od 20 sati su predviđena rasprava i pitanja iz publike.