Home Izdvojeno FOTO Telo drveno, srce platneno u Gradićima

FOTO Telo drveno, srce platneno u Gradićima

PODIJELITE

“Telo drveno, srce platneno” naziv je dječje revije narodnog ruha koja je održana u Gradićima u organizaciji KUD-a Gradići povodom Dana mjesta i uoči blagdana sv. Antuna Padovanskog, zaštitnika Gradića.

“Ovo je druga revija održana pod istim nazivom, prva se održala 2019. godine ali sa odraslima, a sada su reviju nosili djeca i mladi. Šarenilo boja, materijala, frizura i svega što pripada uz ovakvu manifestaciju, prisutnima je dočaralo ljepotu narodnog ruha jednog dijela Lijepe naše”, govori Gordana Kovačić, predsjednica KUD-a Gradići.

Prisutni su mogli vidjeti narodne nošnje Posavine, Turopolja, Međimurja, Rečice, Slavonije, Bizovca, Istre, Bistre, Orebića, Splita i Prigorja. Kao gosti nastupile su dvije skupine iz FA Turopolje iz Velike Gorice, te izveli koreografije Zaprešičkog kraja i Turopolja.

“Pokazali smo mali dio bogatstva Lijepe naše, ponosni smo na našu djecu koja su crvenim tepihom hodala kao da to rade svaki dan. Djeca su budućnost svakog društva i zaslužuju najveću pažnju. Ova revija je tek završila, a mi imamo već ideju za jednu novu takvu manifestaciju, ali za sada će to ostati tajna“, zaključila je Kovačić.