Home Izdvojeno FOTO Tamburaški orkestar HRT-a i VIS Jane nastupali u čast Hrvatskim braniteljima

FOTO Tamburaški orkestar HRT-a i VIS Jane nastupali u čast Hrvatskim braniteljima

PODIJELITE

Tradicionalni koncert u crkvi Svetog Križa u Kravarskom i ove je godine oduševio sve posjetitelje. Tamburaški orkestar Hrvatske radiotelevizije i VIS Jane nastupali su u čast Hrvatskim braniteljima.

– Svaka tradicija postoji da se poštuje, obnavlja i održava. Od prve godine do danas dolazimo s istim žarom da se posjetimo nekih domoljubnih i narodnih pjesama te da zapjevamo s publikom. Uvijek je poseban doživljaj i ozračje u ovoj crkvi, poseban je prostor ali i atmosfera. – rekao nam je Siniša Leopold, maestro Tamburaškog orkestra HRT-a.

koncert kravarsko prilog_11

Na prvom ovakvom koncertu, u daljini još su se čule granate. Bez obzira na poteškoće i trnovit put, tradicija se održala  već 25-u godinu za redom. Odana je čast hrvatskim braniteljima, posebice pripadnicima 153. Brigade Hrvatske vojske.

– Iz godine u godinu sve je bolje i sve je više ljudi, crkva je premala za sve ljude koji bi htjeli doći. To je najmanje što možemo dati za naše branitelje. Ovo je prilika da se prisjetimo svih poginulih i ranjenih koji su sebe dali za stvaranje Hrvatske države.– izjavio je Vlado Kolarec, načelnik općine Kravarsko.

koncert kravarsko prilog_6

Ovaj koncert vrijedna je kulturna manifestacija za Kravarsko ali i cijelu županiju. Jedan je od rijetkih koncerata koji i nakon ovoliko godina postoji te i dalje potiče zajedništvo i djelovanje.

[print_gllr id=42860]