Home FOTO VIJEST FOTO Svečanom priredbom obilježeno 45. godina Dječjeg vrtića Ciciban

FOTO Svečanom priredbom obilježeno 45. godina Dječjeg vrtića Ciciban

"Bitni su i važni dobri temelji koje se svih ovih godina trudimo stvarati"

PODIJELITE
Foto: Katarina Drvodelić / Kronike Velike Gorice

Velikogorički vrtić Ciciban danas slavi velikih 45 godina djelovanja. Povodom toga održana je svečana priredba u Domu kulture Galženica kojoj su prisustvovali brojni uvaženi gosti iz Grada Velike Gorice i Zagrebačke županije.

Vrtić Ciciban otvoren je 1979. godine i od početaka imaju podršku Grada Velike Gorice, ističe ravnateljica Tatjana Karlović Oslaković. “Ovo je jako velik dan, svi smo sretni i uzbuđeni. Ovaj vrtić je otvoren kao drugi u Gradu. Trenutno brojimo 24 skupine. Drago nam je da je ovih dana otvoren i Poduzetnički inkubator i Centar kompetitivnosti kojem će jednog dana biti članovi i naši polaznici. Pratili smo kroz suvremen pristup razvoj djece i promjene te smo prošle godine otvorili umjetnički program koji je u posljednjih godinu dana uspješno radio.”, govori ravnateljica.

Dodaje kako su uvijek bitni i važni dobri temelji koje se oni svih ovih godina trude stvarati. Izdvojila je i to da u vrtiću Ciciban provode osam ključnih kompetencija za cjeloživotno učenje na što su vrlo ponosni, a to provode kroz redovne i posebne programe, prema Montesori metodama. Mogućnosti su rano učenje engleskog i njemačkog jezika, dramski program koji uskoro slavi 10. godina.

Posebnu pohvalu primili su i od gradonačelnika Krešimira Ačkara: “Želim vam čestitati 45. rođendan i hvala vam na svemu što radite za predškolski odgoj. Ono što vi radite i način na koji to radite je nešto na što se možete ponositi. Zahvaljujući vama je predškolski odgoj u Velikoj Gorici na najvišoj razini što nas stavlja na prvo ili drugo mjesto u Hrvatskoj. Trudit ćemo se adekvatno odgovoriti i olakšati vam rad što više možemo, da predškolski odgoj bude u još boljim uvjetima”, govori te dodaje kako iduće godine otvaraju još dva prostora za DV Ciciban u idućoj godini – u zgradi Goričanke te u Kolarevoj.

Proslavu rođendana svečano su uljepšali nastupi dječjih skupina.