Home Izdvojeno FOTO Što je poremetilo dobrosusjedske odnose

FOTO Što je poremetilo dobrosusjedske odnose

PODIJELITE
Foto: Kronike Velike Gorice/Ilustracija

Našoj redakciji obratila se čitateljica iz Velike Gorice s neuobičajenim problemom koji bezuspješno pokušava riješiti već godinama. Naime, iz susjedovog dvorišta iz septičke jame širi se nepodnošljiv smrad. Kako nam je čitateljica rekla, prvo se obratila sanitarnom, a zatim građevinskom inspektoratu, no već dva mjeseca nikakav odgovor nije stigao.

Foto: čitateljica
Foto: čitateljica

Susjed, koji nije priključen na kanalizaciju i iz čijeg se dvorišta širi smrad, odavno je poznat VG Vodoopskrbi. Kako neslužbeno doznajemo, dotični nije ispunio zakonsku obvezu priključenja na kanalizacijsku mrežu, a VG Vodoopskrba po dužnosti prazni jame, no ističu da sankcije nisu u njihovoj nadležnosti. Kad se ulica preuređivala, navode, susjed je imao mogućnost po subvencioniranoj cijeni priključit se na sustav, no to nije učinio. Uobičajena tarifa za priključak na kanalizacijski sustav iznosi do pet tisuća kuna.

Foto: čitateljica
Foto: čitateljica

Na mjestima gdje septička jama curi, trava ne raste. Gospođa koja nas je kontaktirala boluje od astme i karcinoma, tvrdi da su njezinim unucima od cijeloga slučaja izbili plikovi te apelira na institucije da što prije riješe problem.

Foto: čitateljica
Foto: čitateljica

Gospodina koji se odbija priključiti na kanalizaciju pokušali smo kontaktirati, no dostupni telefonski brojevi više se ne koriste.