Home Izdvojeno FOTO Štapove u ruke – i na ribičiju!

FOTO Štapove u ruke – i na ribičiju!

PODIJELITE

Dolaskom proljeća, počinje i sezona ribolova. Ljubitelji ribičije na sunce vade štapove i pripremaju se za nove ulove. Klub „Ribomanija“ iz Turopolja, koji djeluje od 2011. godine, bavi se isključivo natjecanjem i edukacijom mladih o ekologiji i sportskom ribolovu.

– Djecu učimo osnovama ribolova, načinu i pripremanju prihrane za ribe, slaganju pribora i samoj tehnici ribolov – kaže predsjednik Ribomanije Siniša Kos, napominjući kako najmlađim članovima daruju štap s udicom, te da ih uz ribičiju usput uče i kako čuvati prirodu.

riba4.jpg

Autotim

Procedura oko učlanjenja je vrlo jednostavna, a dovoljno je samo javiti se u klub sa sjedištem u Turopolju. Pravo ribolova članovi imaju na četiri lokacije – u Kerestincu, Ivancu, Sisku i Velikoj Gorici, na dijelu „mrtve“ Odre.

Osim ribičije, klub organizira i druženja te uvijek zanimljiva natjecanja. Do sada na natjecanje u prvoj ligi klub ima prijavljene dvije ekipe. Natječu se seniorke i ekipa koja lovi ribe hranilicom na dnu.

S obzirom da natjecanja kreću u travnju, iz kluba pozivaju mlade da se slobodno učlane i postanu dio ekipe. Osim u Hrvatskoj, Ribomaniju pamte i svjetska natjecanja. Suosnivačica kluba, Vanda Kos, četverostruka je državna prvakinja, 2013. godine  jes reprezentacijom Hrvatske bila druga u svijetu, dok je lani u Portugalu bila sedma.

riba1.jpg

Godišnja članarina iznosi 50 kuna, a sve ostale informacije dostupne su na klupskoj facebook stranici.

Inače, turopoljska Ribomanija trenutačno broji 93 člana, a njihov je moto „Bolje udica nego iglica“, skrečući pažnju na štetnost droge i važnost bavljenja sportom.

[print_gllr id=23041]