Home Izdvojeno FOTO Srušen toranj kapelice u Hotnji, možda će se rušiti i ona...

FOTO Srušen toranj kapelice u Hotnji, možda će se rušiti i ona u Roženici

Velika je opasnost od urušavanja i ulazak nije siguran čak ni u crkvu Uznesenja Blažene Djevice Marije u Pokupskom

PODIJELITE

Općine Pokupsko i Kravarsko s našeg područja, uz Cerovski vrh i Dubranec najviše su stradale u ovom potresu. Uz brojne obiteljske kuće, čije stanovnike Općina Pokupsko poziva da prijave štetu, nastradale su i sakralne zgrade.

Tako je u potresu dosta stradala i Kapelica u Hotnji koja sada, po procjenama stručnjaka, predstavlja veliku opasnost za stanovništvo. Iz tog razloga je danas na njoj srušen toranj. “Uz suglasnost župnika je danas taj toranj srušen i dokumentiran, a daljnji radovi na toj kapeli će se morati elaborirati pa će se nakon toga odlučiti što će s time biti. U svakom slučaju znamo da je kapelica popucala i da je velika opasnost od urušavanja.“, govori nam Božidar Škrinjarić, načelnik Općine Pokupsko.

U lošem stanju je i kapelica Sveta tri kralja u Roženici koja će se vjerojatno morati kompletno srušiti. Crkva u Pokupskom nije urušena, ali ima izražena oštećenja te predstavlja opasnost. Kako nam govori Škrinjarić, nitko u nju ne bi trebao ulaziti dok se ne procijene štete. Još nije poznato što će biti s crkvom.

Kako navodi Škrinjarić, drvene kapelice na području općine nisu stradale, kao niti drvene kuće kod kojih je možda pao samo crijep. Možda nam je ovo znak da bi se trebali vratiti na staru, drvenu gradnju.