Home Izdvojeno FOTO Snijeg se topi i stvara mala jezera u središtu grada

FOTO Snijeg se topi i stvara mala jezera u središtu grada

PODIJELITE

Visoke temperature kojima je započela veljača počele su topiti velike količine snijega koji je napadao u siječnju te se zaledio zbog izrazito niskih temperatura. Počele su se stvarati veće količine vode na stazama, cestama, ali i u parkovima. Tako su poveće lokve i jezera nastali u Parku dr. Franje Tuđmana te u parku na Trgu kralja Tomislava. Do prije nekoliko dana bijela snježna idila pretvorila se u poplavu.

No, problem bi mogla stvoriti za vikend najavljena kiša, pa bi količine vode mogle biti i veće. Očekuje se oblačno i kišovito vrijeme, puhat će umjeren jugozapadni vjetar, a temperature će se kretati od 5 do 13 stupnjeva, javlja DHMZ.Park Franje Tuđmana - otopljeni snijeg, poplava (8)

Sredinom sljedećeg tjedna očekuje nas ponovno zahlađenje te bi temperature mogle ponovo pasti ispod nule. Ako se do tada voda iz parkova ne povuče, moglo bi doći do opasne poledice. Iako je ovo očekivano zbog velike količine snijega koji se topi i kiše koja će tek padati, a kasnije i niskih temperatura, budite oprezni.

Foto: Kristina Bubnjević