Home FOTO VIJEST FOTO Rođendan dječjeg vrtića Ciciban ove godine u drugačijem ruhu

FOTO Rođendan dječjeg vrtića Ciciban ove godine u drugačijem ruhu

'Nedostaju nam dječje priredbe, predstave i druženja, koje smo mogli imati prije, te se nadamo da ćemo iduće godine to moći i proslaviti'

PODIJELITE

Dječji vrtić Ciciban Velika Gorica na prvi dan proljeća ima svoj 42. rođendan, no ove godine, s obzirom na pandemiju izazvanu virusom covid-19 i važeće epidemiološke mjere, rođendanska proslava je u drugačijem duhu.

Rođendan se obilježava tijekom više dana organizacijom manjih događanja unutar skupina. Naime, u Ciciban je ove godine upisano 550 djece.

Na lokaciji vrtića u Vidrićevoj 2 organizirali su događaj pod nazivom ‘Čitanje priča na inovativan način’, a roditelji i djeca imaju priliku pogledati i izložbu dječjih radova s vanjske strane vrtića. Radovi koji se tamo nalaze, govori nam ravnateljica, oduševljavaju i prolaznike.

Budući da prošle godine nismo obilježavali rođendan, ove smo godine prikupili lončanice cvijeća i posadili ih. Ukrasili smo vrtić svojim cvijećem, ali i maćuhicama koje je povodom Dana žena gradonačelnik poklonio svim našim djelatnicama. Također, ostvarili smo i suradnju s roditeljima koji su donirali palete i oslikali ih. – kazala nam je ravnateljica DV Ciciban, Tatjana Karlović Oslaković.

U organizaciju Cicibanovog rođendana uključili su se svi djelatnici, a odgajateljica Maja Trupčević je korištenjem japanske tehnike pričanja priča ovim povodom osmislila priču, čiji je naslov osmislila zajedno s djecom – ‘Priča o Cicibanu’.

Djeca u Cicibanu su na otvorenom slušala priču i zabavljala se. Priča koju je odgajateljica Maja pričala povezana je s potresom i strahovima koje su djeca doživjela, a kako bi iste proživjela na što bolji i pozitivniji način, te da znaju da se kod nas uvijek mogu osjećati sigurno. Nedostaju nam priredbe, predstave i druženja, koje smo mogli imati prije, no nadamo se da ćemo iduće godine to moći i proslaviti. – zaključila je ravnateljica Tatjana Karlović Oslaković.