Home Kultura FOTO Predstavljena knjiga za velike i male ”Od priče do igre”

FOTO Predstavljena knjiga za velike i male ”Od priče do igre”

PODIJELITE

Uoči jubilarnog 200. Matičinog četvrtka, u Muzeju Turopolja, odgojiteljica u mirovini, Jasna Sršen, sinoć je predstavila svoju knjigu ”Od priče do igre”. Ovo zanimljivo izdanje u sebi krije brojne edukativne priče, igre za djecu, pjesme, pa čak i viceve, a mogu ju čitati baš svi.

Cijeli svoj radni vijek radila je u vrtićima u Zagrebu, a u Veliku Goricu doselila se iz Drenovaca kod Županije još davne 1979. godine. Ova umirovljena odgojiteljica život je posvetila radu s djecom. Sve što je napravila evidentirala je i tako se kroz godine nakupilo materijala za cijelu jednu knjigu. – Ta je knjiga ishod mog 23 godišnjeg rada i traženja što se sve može s djecom napraviti da se odgajaju bezbolno, da ni ne znaju da se odgajaju, da žive u igri i to se može. Testovi koji su provođeni nad tom djecom pokazuju da takva djeca imaju izvrsne rezultate – rekla nam je Sršen.

Tematika knjige je predškolski odgoj pa može poslužiti i kao priručnik odgojiteljima, ali s obzirom na to da je pisana literarno, kako sama autorica kaže, mogu ju čitati i roditelji, učitelji, bake i djedovi, ali i djeca. – Knjiga sadrži priče, pjesme, pokretne igre, društvene igre, brojalice, zagonetke, dopunjalke, vic iz usta djece…svatko se nasmije

Ono po čemu je ova knjiga još posebna jeste edukativni dio koji se može pronaći u svakoj priči. Materijal koji se nalazi u knjizi nastajao je gotovo cijeli život, a onda je u roku od šest mjeseci sve posloženo i objavljeno. Velika potpora u nastajanju knjige, Jasni Sršen bila su njezina djeca i unuci.