Home Izdvojeno FOTO Otrgnuo i pobjegao: Nepoznati počinitelj HVIDRA-I ukrao hrvatsku zastavu

FOTO Otrgnuo i pobjegao: Nepoznati počinitelj HVIDRA-I ukrao hrvatsku zastavu

PODIJELITE

Čelnici goričke HVIDRA-e jutros su bili šokirani činjenicom da ispred njihovog Kluba više ne vijori hrvatska zastava. Odmah im je bilo jasno kako je nepoznati vandal ukrao zastavu, ali da bi to učinio, prethodno je morao otrgnuti njezin drveni nosač. Do krađe je vjerojatno došlo tijekom noći.

IMG_9897.JPG

aa– Nedavno se dogodilo da su vandali obojali bistu prvog hrvatskog predsjednika, a evo sada i ovaj slučaj. Policija je odmah došla nakon našeg poziva, poslikala je i napravila zapisnik. Nadamo se skorom otkrivanju počinitelja, ali hoće li se to dogoditi, za sada je to teško reći. Riječ je o našim nacionalnim simbolima i ne znam kome bi oni trebali smetati. U svakom slučaju radi se o divljaštvu. Ako je riječ o obijesnim mladićima, onda su ih roditelji loše odgojili – rekao nam je predsjednik velikogoričke HVIDRA-e Mate Ćorić, ističući kako je na potezu cijelo društvo sa svojim odgojim mjerama.

– Nadam se da ćemo svi zajedno poduzeti sve mjere da se mladi ljudi bolje odgajaju, kako bi se ovakva divljaštva svela na minimum. Borili smo se za stvaranje hrvatske države, tako da smo na potezu sada svi mi, od roditelja, nastavnika do cijelog društva – zaključio je Ćorić.

IMG_9895.JPG

PROTIV POČINITELJA PRIVATNOM TUŽBOM

Šef smjene Policijske postaje Velika Gorica Željko Arambašić ističe kako policija ovaj slučaj tretira kao krađu, a s obzirom da je vrijednost ukradene zastave manja od tisuću kuna, počinitelja se može goniti samo privatnom tužbom.

– Otisci prstiju se na žalost nisu mogli uzeti, ali mi ćemo u potrazi za počiniteljem napraviti sve što je moguće. Ako ćemo ga uspjeti pronaći, njegove podatke proslijedit ćemo vlasniku ukradene zastave. HVIDRA zatim protiv počinitelja može podnijeti privatnu tužbu. Mi to po službenoj dužnosti ne možemo učiniti jer je novčana vrijednost zastave manja od tisuću kuna – pojasnio je Arambašić.

[print_gllr id=29929]