Home Izdvojeno FOTO Osnovnoškolci nagrađeni za radove na temu vatrogastva

FOTO Osnovnoškolci nagrađeni za radove na temu vatrogastva

PODIJELITE

Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije nagradila je najbolje literarne i likovne radove osnovnoškolaca, jasno, vezanih za temu vatrogastva i zaštite od požara. Na natječaj se prijavilo 177 učenika čije je radove ocjenjivalo stručno povjerenstvo, ali i čitatelji web stranice županijske Vatrogasne zajednice, koji su glasovali za svog omiljenog kandidata.

Najboljim literarnim radom u konkurenciji učenika od prvog do četvrtog razreda proglašen je rad Ane Matoš (OŠ Josipa Zorića, Dugo Selo), a u konkurenciji od petog do osmog razreda rad Ane Ilievske (OŠ „Stjepan Radić“, Božjakovina). Najbolji likovni rad, u konkurenciji učenika ‘nižih’ razreda, imao je Patrik Vrban (OŠ Ksavera Šandora Đalskog, Donja Zelina), a u konkurenciji učenika ‘viših’ razreda Lorenzo Vujanić (OŠ Vladimira Nazora, Pisarovina). U kategoriji djece s posebnim potrebama nagradu za literarni rad primio je Vito Sikira (OŠ „Ljubo Babić“, Jastrebarsko), a za likovni rad Ivan Stepinac (OŠ Kardinala Alojzija Stepinca, Krašić).

Posjetitelji mrežne stranice županijske Vatrogasne zajednice, najboljima su ocijenili literarne radove Kristijana Bilanovića i Luke Severa (obojica su učenici OŠ Dubrava), dok su najbolje ocjenjeni likovni radovi djelo Lorenza Vujanića (OŠ Vladimira Nazora, Pisarovina) te Noe Arbanasa (OŠ Vukovina).

vatrogasci-djeca-radovi-9.jpg

aa– Nacrtao sam vatrogasce zato što volim to što oni rade, a i zato što kad narastem želim postati vatrogasac – ispričao nam je Noa.

Vatrogasci kažu kako ovim natječajem žele podići svijest mladih o važnosti zaštite od požara te popularizirati svoju struku.

– Djeca vole pisati i crtati o vatrogastvu. Moram priznati da samo ponosni na našu djecu, ali i da smo zahvalni školama, profesorima i roditeljima na tome što potiču djecu da se literarno i likovno izražavaju na temu vatrogastva – kazao je predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije, Stjepan Ptiček.

Priznanja najboljim autorima i njihovim mentorima uručio je župan Stjepan Kožić, nadajući se da će netko od nagrađenih učenika i sam postati vatrogasac.

– Čestitam našoj Vatrogasnoj zajednici ali i učenicima i njihovim mentorima koji su dobro upoznali mališane s temom. Iz radova je očito kako su učenici dobro upoznati s vatrogastvom na području naše županije, a nadam se da će se zahvaljujući tome možda u budućnosti i odlučiti postati vatrogasci – zaključio je Kožić.

[print_gllr id=25476]