Home Izdvojeno FOTO Održana manifestacija ”Pjesmom i plesom kroz Veleševec”

FOTO Održana manifestacija ”Pjesmom i plesom kroz Veleševec”

PODIJELITE

Jučer su se u Veleševcu održali 12. po redu susreti ”Pjesmom i plesom kroz Veleševec”. Nastupili su KUD ”Jeka” iz Hrvatske Dubice, KUD ”Čiče” iz Novog Čiča, KUD ”Slavuj” iz Bukevja, Ženska vokalna skupina ”Ive” iz Ivanić-Grada te zbor umirovljenika Općine Orle, a u goste su stigli i ”Češka Beseda” iz Končanice.

– Okupili smo se kod Vatrogasnog doma, bili na svečanoj svetoj misi i prošetali smo po našem Veleševcu da vide kako je to i oni koji su došli prvi put. Tu su nas na našem mjestu koje zovemo ‘vaga’ dočekali naši domaćini s prepunim stolom hrane, narezaka, kolača i pića. Do Društvenog doma, kod dućana također je jedan stol kojeg su pripremili naši mještani – rekla nam je Nevenka Vučin, predsjednica KUD-a Veleševec koji je organizator ove manifestacije.S obzirom na to da KUD Veleševec ove godine slavi 20 godina djelovanja, ovogodišnja manifestacija imala je poseban značaj.

– Obilježili smo sve malo svečanije. Inače njegujemo tradiciju svog posavskog kraja, Veleševca. Bogati smo svojim nošnjama u kojima uvijek nastupamo i na to smo ponosni. Imamo plesnu skupinu, pjevačku, tamburaše. Imamo i par curica pa radimo na tome da formiramo i dječju skupinu – rekla je Vučin. Kako je bilo jučer na 12. susretu ”Pjesmom i plesom kroz Veleševec” pogledajte u našoj fotogaleriji.

foto: Mario Žilec