Home Izdvojeno FOTO Obilježena 28. godišnjica osnutka Gradske organizacije HDZ-a Velika Gorica

FOTO Obilježena 28. godišnjica osnutka Gradske organizacije HDZ-a Velika Gorica

PODIJELITE

U subotu je u Velikoj Gorici obilježena 28. godišnjica osnutka Gradske organizacije Hrvatske demokratske zajednice Velika Gorica. Na Svečanoj sjednici u dvorani Pučkog otvorenog učilišta, svi govornici, među kojima je bio i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, uz čestitke, posebno su pozdravili hrvatske branitelje, članove obitelji poginulih hrvatskih branitelja te utemeljitelje stranke.

Predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Velika Gorica, Krešimir Ačkar, rekao je da je Velika Gorica danas perjanica HDZ-a. – S ponosom ističemo činjenicu, da smo najveći plavi grad u Lijepoj našoj. Naši izborni rezultati od 2009. godine su gotovo impresivni. Uz samo jedan izborni poraz, onaj 2011. godine, kada je cijela stranka bila u krizi identiteta i vodstva, nižemo samo pobjede.

Ačkar je istaknuo da Gradska organizacija ima preko 2 500 članova, 34 ogranka seniora i 26 ogranaka mladeži. – Izuzetno sam ponosan na sinergiju starijih članova i mladeži i uvjeren sam da zajedno stvaramo platformu za daljnji napredak i nove izborne pobjede. Građani su prepoznali naš dobar smjer. Prepoznali su nastojanja kojima želimo osigurati mladim ostanka u našem gradu, kvalitetniji i bolji životni standard za sve dobne skupine. Želimo kao gradska organizacija i u budućnosti biti otvoreni svim idejama koje služe dobrobiti naših građana, te rastu i razvoju Lijepe naše , našeg grada i naše stranke.

– Pozivam vas da i dalje slijedimo i dajemo potporu našem stranačkom vrhu, predsjedniku i premijeru Plenkoviću, predsjedniku Sabora, i da svi upremo zajedno s njima, budemo uporni i hrabri. Rezultati će sasvim sigurno doći, da ne damo ono što ste nam vi utemeljitelji ostavili, da to čuvamo, ojačamo da bi našoj djeci mogli ostaviti nešto što je najsvetije, a to je dom – rekao je predsjednik HDZ-a Zagrebačke županije Dražen Barišić.Gordan Jandroković, predsjednik Sabora s govornice je rekao kako je HDZ u ovom trenutku jedina politička snaga koja može očuvati političku stabilnost u Hrvatskoj. – Na nama je velika politička odgovornost. Traži se ponovo jedinstvo, zajedništvo, odgovornost, razboritost. Traži se racionalnost u upravljanju državom rekao je Jandroković te dodao. – Vladi treba dati potporu u provođenju reformi. Od reformi koje se tiču jačanja pozitivne gospodarske kime, poduzetničke klime u državi, od reformi koje se tiču zdravstvenog sustava, mirovinskog sustava, pravosudnog sustava, od reformi javne uprave. Hrvatska demokratska zajednica pokazala je u ovih 28 godina da je kadra odgovoriti na sve velike izazove, ponavljam još jednom, jedina politička snaga koja je to mogla učiniti.Predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Andrej Plenković u svom je govoru istaknuo da u zemlji u kojoj postoji vapaj za gospodarskim rastom nije dobro stvarati antiinvesticijsku, antieuropsku i antirazvojnu klimu. – Ako će svaki projekt doživjeti opstrukciju na lokalnoj razini, onda ćemo se teško razvijati – rekao je Plenković te dodao kako je donošenje Zakona o izvanrednoj upravi u trgovačkim društvima od sistemskog značaja bio potez od strateškog značaja kojim je spriječen krah hrvatske ekonomije.

Pozvao je na informiranost, odgovornost i meritum glede teme Istanbulske konvencije. – Želim da sve članice i članovi HDZ-a ovoj temi pristupe racionalno, staloženo i mirno i da kao stranka zauzmemo čvrst i jedinstven stav.

– Velika je politička odgovornost pred nama u ovakvom globalnom i europskom ozračju. HDZ kao stranka koja je znala dati put prema demokraciji i slobodi i obrani Hrvatske u najtežim trenucima, ima snage danas biti generator onih reformi koje će biti novi zamah gospodarskog rasta i razvoja, novi vrlo čvrsti u ideološkom i orijentacijskom smislu za društvo, faktor koji će znati zaštiti one koji su mali, drukčiji, manjina. Upravo zato što smo snaži, jaki, što smo ostvarili sve strateške ciljeve i što danas 2018. imamo znanje, ljude, odgovornost i kapacitet dogovora s partnerima da riješimo ona krucijalna pitanja hrvatskog društva – zaključio je Plenković pred kraj svoga govora.

Uoči svečane Sjednice, članovi HDZ-a položili su vijence ispred biste dr. Franje Tuđmana u Parku dr. Franje Tuđmana.