Home Izdvojeno FOTO Obilježen Dan narcisa i borba protiv raka dojke

FOTO Obilježen Dan narcisa i borba protiv raka dojke

PODIJELITE

Danas se na području cijele Hrvatske, pa tako i Velike Gorice obilježava humanitarna akcija Dan narcisa u sklopu obilježavanja borbe protiv raka dojke.
Udruga edukacijom protiv raka dojke Zagrebačke županije organizirala je prodaju narcisa ispred tržnog centra, na trgu Stjepana Radića te ispred robne kuće i Kauflanda. Akcija se također provela i u Kravarskom, Maloj Buni, Ščitarjevu i Pokupskom.

– Narcisa je prvi proljetni cvijet i ona nas potiče, kao i sve naše žene da vode brigu o svome zdravlju. Zaista se osjeti razlika za vrijeme ovih akcija – žene se više pojavljuju na pregledima i time se potiču da počnu razmišljati o sebi. Jako smo zadovoljni današnjim odazivom. – rekla nam je Đurđa Dehin, predsjednica Udruge.

narcise_borba_rak_dojke_katd-17

Razlog ove akcije poticanje je na edukaciju i osvještenost o ovoj bolesti. Ono što se prikupi biti će iskorišteno za rad Udruge te za kupnju linearnog aksceleratora, aparata za pomoć oboljelima. Kako je navela Dehin, najbitniju ulogu u ranom otkrivanju bolesti imaju same žene. Redovitim pregledima ova bolest se može otkriti u ranom stadiju što znači i veće šanse za ozdravljenje.

– Žene svoje vrijeme troše na stvari koje u životu nisu bitne, za samopregled je potrebno samo 10 minuta. Potrebne su i kontrole i briga o zdravlju, ali svaka žena najbolje poznaje svoje tijelo i promjene na njemu. Do sada je samopregledom je otkriveno 90 posto tumora dojke. – dodala je Dehin.

narcise_borba_rak_dojke_katd-9

Građani su se okupljali na prodajnim štandovima te je narcisa brzo i nestajalo. Kupovali su ih mladi i stari, te se svijest o borbi protiv raka dojke brzo širila.

[print_gllr id=43478]