Home Izdvojeno FOTO Na probi predstave “Gospođica Neću”

FOTO Na probi predstave “Gospođica Neću”

PODIJELITE

U subotu će u Velikoj Gorici premijerno biti izvedena predstava “Gospođica Neću”, nastala prema priči poznate spisateljice Sunčane Škrinjarić. Riječ je o vlastitoj produkciji Scene Gorica u kojoj radnju vodi sedmogodišnja Mina.

– Predstava govori o jednoj maloj djevojčici koja je kao i sve druge djevojčice jednaka svima drugima koje cijelo vrijeme govore neću – i roditeljima, i u školi, i prijateljima i na kraju dođe do toga da svi zapravo počnu njoj govoriti neću – ispričala je Ines Bojanić, umjetnička voditeljica vlastite produkcije Gradskog kazališta Scene Gorica i izvršna producentica.Riječ je o predstavi namijenjenoj djeci od četiri godine nadalje, ali i svima koji se pronađu u ovoj temi. – Uz pomoć jednog pingvina, jednog morža i slona koji su u cirkusu i objasne joj koje su joj beneficije ako počne govoriti hoću, na kraju predstave ona počne govoriti hoću – dodala je Bojanić.

Predstavu je, u trajanju od 40 minuta, režirao Leo Vukelić koji također potpisuje scenografiju i kostimografiju. Suradnica za lutke je Morana Dolenc, a cijelu predstavu dramatizirala je Anja Pletikosa. Na predstavi je radio tim od dvadesetak ljudi. – U predstavi glume mlade snage hrvatskog glumišta – imamo našu Velikogoričanku u ulozi same te djevojčice Mine – Gospođice Neću – Karmen Sunčana Lovrić, zatim Lovro Ivanković te Lidija Kraljić Zavišić – rekla je Bojanić.

Ovaj tjedan ekipa predstave je vrijedno radila na probama kako bi se u subotu i nedjelju pokazali u najboljem izdanju. – U nedjelju, 19. ožujka u našem redovnom programu u 17 sati izvest ćemo reprizu ove predstave pa pozivamo sve Velikogoričane i šire da nam dođu i da nam rade društvo – pozvala je Bojanić.

Kroz spoj glume i lutkarstva, glumaca i lutaka, ljudi i životinja, Gospođica Neću svoju malu publiku uči što se sve dogodi ako tvrdoglavo govorimo neću te što se može dogoditi kada počnemo govoriti hoću.