Home FOTO VIJEST FOTO: Na 7. susretima proglašeni najbolji mali vokalni sastavi i zborovi Grada...

FOTO: Na 7. susretima proglašeni najbolji mali vokalni sastavi i zborovi Grada Velike Gorice

Čestitke Ansamblu Jane, Gradskom zboru "Franjo pl. Lučić" i FA "Šiljakovina"

PODIJELITE
Foto: Marko Bedeković / Kronike Velike Gorice

Prošle subote, 18. svibnja u Šiljakovini su održani 7. Susreti malih vokalnih sastava i zborova Grada Velike Gorice. Na susretima je nastupalo nekoliko manjih vokalnih sastava i zborova, a za otvorenje su bile zaslužne Jane i to u kategoriji slobodnih stilova i žanrova. Izvele su tri pjesme pod vođenjem Ane Jaklinović.

U istoj kategoriji je s tri pjesme nastupio i Vokalno instrumentalni sastav Danice pod vodstvom Aleksandra Kačurova. U kategoriji izvorne pučke glazbe su nastupili Hrvatsko pjevačko društvo Kučani pod vodstvom Branka Pucekovića te KUD Velika Mlaka uz voditelja Željka Kveščaka.

Foto: Marko Bedeković / Kronike Velike Gorice

Gradski zbor “Franjo pl. Lučić” nastupio je u kategoriji klasične glazbe u dirigenticu Dubravku Veliki. Nakon njih je na pozornicu stigao KUD Mičevec u kategoriji malih folklornih vokalnih sastava i komornih zborova pod vođenjem Snježane Špehar. U istoj kategoriji nastupio je i ženski vokalni sastav FA “Šiljakovina” uz voditelja Tomislava Habulina.

Foto: Marko Bedeković / Kronike Velike Gorice

Stručni žiri je za plasman na susrete pjevačkih zborova i malih vokalnih sastava Zagrebačke županije u svojim kategorijama odabrao Ansambl Jane, Gradski zbor “Franjo pl. Lučić” i FA “Šiljakovina”.

Kako je bilo, pogledajte u galeriji u nastavku:

Izvor teksta: Šiljakovina.com