Home Izdvojeno FOTO Lučićevi dani otvoreni koncertom učenika Umjetničke škole

FOTO Lučićevi dani otvoreni koncertom učenika Umjetničke škole

Učenici su pokazali što su naučili, da puno rade, da to vole, da uživaju u tome te da se dobro zabavljaju

PODIJELITE

U Velikoj Gorici se od 24. do 26. studenog održavaju Lučićevi dani te je jučer održano svečano otvorenje koncertom učenika Umjetničke škole Franje Lučića. Manifestacija se održava u spomen na turopoljskog skladatelja, orguljaša, glazbenog pedagoga i župana Plemenite opčine turopoljske Franju pl. Lučića.

U Dvorani Galženica sinoć su se okupili učenici, nastavnici, obitelji i prijatelji kako bi službeno otvorili Lučićeve dane. Publici je predstavljeno 19 točaka gotovo svih odjela Škole – klavirskog, puhačkog, gudačkog i pjevačkog. “Ovo je jedan od naših redovnih koncerata koji je ove godine uklopljen u Lučićeve dane, a imali smo i izvedbu pjesme Snešica Franje pl. Lučića. Vjerujem da je publika uživala u koncertu jer su učenici pokazali što su naučili, da puno rade, da to vole, da uživaju u tome te da se zabavljaju”, govori nam Krešimir Starčević, profesor iz Umjetničke škole Franje Lučića.

Za učenike su ovakvi koncerti odlična vježba za natjecanje, a kako dodaje Starčević, svaki nastup je dragocjeno iskustvo. “Svima puno znače ovakvi nastupi jer kroz njih razvijate osjećaj nastupanja na sceni, pobjeđivanje treme, suočavanje sa strahovima i sitnicama. No shvatite da je to dio života i naučite se baviti s time. Kasnije shvatite da je krasno nastupati pred publikom, pogotovo kad je ovako divna kao večeras.”, zaključuje Starčević.

Nastavak manifestacije uključuje večerašnje predavanje “Glazbena ostavština Franje Lučića” u 18 sati u Vijećnici POUVG nakon čega slijedi koncert gradskog zbora Franjo pl. Lučić u 19 sati u Dvorani Gorica. Manifestacija se nastavlja i u subotu koncertom zbora Palma koji će pjevati duhovnu glazbu Franje Lučića. Koncert će se održati u Crkvi Navještenja NBDM od 20 sati.