Home Izdvojeno FOTO Lomničani proslavili Bartolovo

FOTO Lomničani proslavili Bartolovo

PODIJELITE

Proteklog vikenda u Donjoj Lomnici mještani su proslavili Bartolovo. Održana je sveta misa, položeni su vijenci za sve poginule branitelje, a na svečanoj sjednici Mjesnog odbora najavljeni su budući projekti.Bartolovo Donja Lomnica 1 2016.

-Planiramo kupiti zemljište ispred Društvenog doma gdje ćemo napraviti novi centra mjesta, a kupili smo i zemljište na mjestu starog nogometnog igrališta kako bismo ga koristili za sportske sadržaje i druge društvene namjene. Postavit ćemo novu rasvjetu, napraviti parkiralište, ogradu i sve urediti. Uredit ćemo i Vilu Bedeković.-istaknuo je predsjednik Mjesnog odbora Donja Lomnica Milivoj Dijanežević.

Podsjetio je na uređenje Duge ulice i Ulice hrvatskih branitelja gdje je uvedena kanalizacija i koja je asfaltirana u cijelosti. Uređuje se i Društveni dom, a svi objekti dobit će papire jer je postupak legalizacije pri kraju, istaknuo je Dijanežević te dodao da će do kraja godine nabaviti i nove stolove i stolce. -Do sada je u Društveni dom, dvoranu i okolne prostorije uloženo preko 1,8 milijuna kuna. -rekao je Dijanežević.Bartolovo Donja Lomnica 4 2016.

Zahvalio je svim mještanima koji rade besplatno i pomažu u uređenju Donje Lomnice te članovima svih kulturnih, društvenih i sportskih udruženja na njihovom doprinosu u razvoju Lomnice. Trud Lomničana pohvalio je i gradonačelnik Velike Gorice, Dražen Barišić.

-Mislim da smo u Donjoj Lomnici na dobrom putu i da se rezultati vide. Svi zajedno ste dali tome doprinos i to je jako dobro jer to je vrijednost našeg suživota. Naš novi zadatak je da uredimo centar i Vilu Bedeković i da podignemo komunalni standard. Čestitam vam svima Bartolovo i svima želim sreće i zdravlja.-rekao je Barišić.Bartolovo Donja Lomnica 5 2016.

Donja Lomnica prvi put spominje se još u 13. stoljeću. Danas je jedno od četiri najveća naselja grada Velike Gorice i ima oko 1 800 stanovnika.

[print_gllr id=54546]