Home Izdvojeno FOTO Lampioni za sve stradale u Vukovaru

FOTO Lampioni za sve stradale u Vukovaru

PODIJELITE

Foto Vukovar svijece2

Nekoliko stotina učenika izašlo je večeras na ulice Velike Gorice kako bi još jednom odali počast svim poginulim braniteljima i civilima u Domovinskom ratu u Vukovaru.

Foto Vukovar svijece

Postavili su lampione duž cijele Zagrebačke ulice i time se simbolično pridružili cijeloj Hrvatskoj koja se večer uoči obljetnice pada Vukovara sjeća strahota koje su se ondje događale 1991. godine.Foto Vukovar svijece3

—-    U obilježavanju Dana sjećanja na Vukovar sudjeluju učenici OŠ Vukovina, OŠ Jurja Habdelića, OŠ Eugena Kvaternika, OŠ Šćitarjevo, OŠ N. Hribara, OŠ Eguena Kumičića i OŠ Velika Mlaka.Foto Vukovar svijece1

—–U najprometnijoj ulici u Velikoj Gorici lampion je postavio i gradonačelnik Dražen Barišić. -I ove godine na dostojanstven način izražavamo pijetet prema žrtvama Vukovara i prema gradu heroju, ali i ponos što živimo u državi koju su stvorili ti ljudi.- rekao je gradonačelnik.

Lampioni su večeras postavljeni i u Gradićima, dok su mještani u Buševcu duž Zagrebačke i Sisačke ulice  postavili 1000 lampiona ove nedjelje.

—–