Home Izdvojeno FOTO Ključevi grada u rukama Princa Fašnika: Stiglo je vrijeme za fašničku...

FOTO Ključevi grada u rukama Princa Fašnika: Stiglo je vrijeme za fašničku republiku!

Ovo je samo uvertira u brojna događanja koja nas čekaju na 114. Turopoljskom fašniku

PODIJELITE

Stiglo je to vrijeme, Fašnička republika ponovno je preuzela naš grad! Službeno se to danas i odvilo ispred Centra za posjetitelje Velika Gorica.

Uz mnogo mališana, puno pjesme, plesa, balona i krafni, Princ Fašnik je uz svoju princezu i pomagače napokon došao na svoje. Gradonačelnik mu je predao svoje ključeve i od sada traje nova vladavina. Kako govori Princ Fašnik, od sada će sve u našem gradu biti “med i mlijeko”.

Ovo je samo uvertira u nastavak brojnih aktivnosti koje nas čekaju na 114. Turopoljskom fašniku. Vrhunac fašničkog ludila očekuje nas na Dječjoj fašničkoj povorci 11. veljače te na velikoj povorci 18. veljače uz voditelja Maria Petrekovića. U obje će sudjelovati mnogo grupa, a neke dolaze i iz drugih krajeva.

Birat će se najbolje i najkreativnije maske, a za zabavu će na kraju velike povorke u šatoru biti zadužena Minea i Zakon šutnje. Ove godine kao novitet sprema se i posebna fašnička slastica kojoj ćete teško odoljeti – velikogorički krafnoled. Ova poslastica je upravo to što joj i ime kaže – kombinacija zimskog sladoleda i krafne, a moći će se kušati samo za vrijeme trajanja Fašničke republike u slastičarnici Memy.

Ove godine bira se i najbolje uređen kafić za vrijeme Turopoljskog fašnika, a više o tome možete pronaći OVDJE.