Home Izdvojeno FOTO Jaslice oživjele božićni duh u Kosnici

FOTO Jaslice oživjele božićni duh u Kosnici

PODIJELITE

Da je Božić sve bliže, sinoć je i više nego očito bilo u Kosnici, gdje se mnogo mještana okupilo pogledati žive jaslice. Prikaz živih jaslica u Kosnici organizirali su članovi udruge Turopoljska tradicija, koji su, nakon što su ispred Mjesnog odbora u Kosnici postavili štalicu, gotovo mjesec dana pripremali tekst i program za ovaj događaj.

kosnica-zive-jaslice-1

– Ovime smo htjeli duh božićnih blagdana donijeti našim mještanima. Mogu napomenuti da je ovo po prvi put da su u Kosnici organizirane žive jaslice. Dosad ih nije bilo, ali potrudili smo se da organiziramo. Odaziv je dobar za prvi put, zadovoljan sam – ispričao je Filip Margić, predsjednik udruge Turopoljska tradicija.

kosnica-zive-jaslice-7

Predstava je prikazala rođenje Isusa te prve trenutke njegova života, a vidjeti smo mogli Mariju, Josipa, kraljeve, pastire, anđele, žive životinje. U predstavi su glumili članovi udruge svih generacija. Pjevali su prigodne božićne pjesme. – Zahvalio bih se svima koji su sudjelovali i posebno našem članstvu, ali i našim mještanima, i mještanima Šćitarijeva, Selnice i svih ostalih mjesta koji su sudjelovali – rekao je Filip Margić.

kosnica-zive-jaslice-5

Kako posjetiteljima ne bi bilo hladno, ložila se vatra oko koje su se mještani okupili i grijali. – Tu smo iz mjesta pa smo došli vidjeti. Jako lijepo je organizirano, ljudi su izašli malo van iz svojih toplih domova. Ovo puno znači za ovo mjesto jer je ovo prvi put da u mjestu, ali i okolici napravljene žive jaslice – rekao je mještanin Ilija Jurić.

kosnica-zive-jaslice-15Posjetitelji su se nakon predstave družili, jeli gulaš od divljači i fritule te pili kuhano vino. Prve žive jaslice u Kosnici došli su pogledati i poznati političari Goran Beus Richembergh Sven Fabijančić te Mario Zdelar.kosnica-zive-jaslice-25Osim prekrasnim jaslicama, Kosnica je uređena i velikim borom ukrašenim malim bijelim anđelima te zanimljivim adventskim vijencem koji je postavljen na panj.

[print_gllr id=63542]