Home Izdvojeno FOTO Izložbom i predstavom počeli 12. Dani svetoga Vida

FOTO Izložbom i predstavom počeli 12. Dani svetoga Vida

PODIJELITE

Jučer su u Mraclinu počeli Dani svetoga Vida koji će trajati sve do proštenja svetoga Vida, 18. lipnja. Prvog dana ove sedmodnevne manifestacije predstavilo se novoosnovano Društvo žena Anđele Lovreković sa svojim starinskim kuhinjskim zidnim krpama i ručnim radovima. Na izložbi su sudjelovala i djeca iz područnog vrtića Velika Gorica u Mraclinu.

– Oni su sa svojim tetama napravili radove koji su također kao tema ručni radovi na njihovim slikama što su ih izrađivali – narodne nošnje, poculice i drugo – rekla nam je Vesna Tafra, predsjednica Društva žena Anđele Lovreković.Kako je Društvo osnovano tek ove godine, ovo je prvi put da sudjeluje na Vidovim danima. Osim jučerašnje izložbe, Društvo će se predstaviti i u subotu. – Prikazat ćemo pečenja kruha, mraclinskih štrukli s tropom, bijelih žganaca s tropom, lukom i špekom, i starinskih kolača koje ćemo mi žene prirediti. Sva ta jela moći će se isprobati po simboličnim cijenama jer je naše Društvo tek osnovano pa nam je svaka kuna dobro došla. Tu će se moći kupiti i prigodni magnetići na kojima je krušna peć za uspomenu na taj dan – najavila je Tafra.Sinoć je održana i predstava ”Prijatelji” KUD-a Vrhovje župe Dubranec, a današnji dan je rezerviran za djecu. – Počinje natjecanje svih kategorija naše djece u skakanju u vreći, i drugim igrama tako da će se djeca sigurno zabaviti, a uz njih i roditelji, bake i djedovi. Bit će lijep dan za njih – rekao nam je Vjeko Kovačić, predsjednik KUD-a Dučec koji je organizator ove manifestacije.

– U ovih 12 godina Dani svetog Vida su prerasli u jedno događanje koje nije bitno samo za Mraclin, već za čitavu našu okolicu. Naše programe u tjedan dana posjeti preko dvije tisuće posjetitelja. Ja sam izuzetno ponosna na te naše Dane svetoga Vida. To je tjedan kada vlada zajednički pozitivan duh, kada se susretnemo, popričamo, proveselimo – zaključila je Tafra.Dani svetog Vida završavaju zajedničkim koncertom svih skupina KUD-a Dučeca, a u goste stiže i OSS Buševec. Cijeli program Dana svetog Vida možete pronaći ovdje.