Home Crna Kronika FOTO Isti počinitelji, isti način: Ovaj dvojac ponovno je provalio u Dobrenić...

FOTO Isti počinitelji, isti način: Ovaj dvojac ponovno je provalio u Dobrenić trgovinu

Vlasnik nam je uputio fotografije i opis počinitelja te traži pomoć. "Upalio se alarm, došli smo, a ona je vidjela bijeli Caddy i osobu koja je stajala pored automobila..." Evo što se sve dogodilo sinoć usred noći

PODIJELITE
Foto: Privatna arhiva

Prvi puta je krajem rujna došlo do provale u Dobrenić Servis i trgovinu u Ul. Nikole Tesle, a isti se slučaj ponovio i sinoć. Začuđujuće, doslovno gotovo isti. “Isti su počinitelji, isti način je bio provale, samo ovaj put nisu razbili vrata“, govori nam vlasnik u očaju jer su mu i ovog puta provalili u trgovinu i ukrali jako vrijedan alat.

Ove noći, u 3:10 sati dvojica su stigli iz smjera Jelačićeve ulice, slomili ogradu, otkinuli vrata i ušli u unutrašnjost trgovine. Odmah se aktivirao alarm, a snimile su ih i nadzorne kamere. “Živimo blizu pa smo došli u roku pet minuta, ali nismo ih uhvatili, brzo su pobjegli. Međutim, gospođa je vidjela na kraju ulice bijeli Caddy i osobu koja je stajala pored automobila. Kad je policija stigla rekli su nam kako su primijetili taj isti Caddy u Gradićima i da im se činio sumnjiv.”, govori nam Dobrenić.

Ukrali su četiri pile koje će ga, uz popravak slomljenih vrata, koštati više od 5.000 eura. Velika je ovo šteta, ponovno gotovo ista kakvu su počinitelji napravili krajem rujna.

Po snimkama koje su zabilježile i prvu provalu, prepoznaju se dvije muške osobe, a nagađa se da su romske nacionalnosti, ali ne i s našeg područja. Policija i vlasnici su potvrdili da se radi o istim počiniteljima za obje krađe. Riječ je o dvije mlađe muške osobe koje su prilikom krađe nosile maske. Vlasnik sada traži pomoć javnosti, posebice susjeda.

“Želimo zaustaviti ovakvo ponašanje, možda će ih objava o tome prepasti da se ponovno pojave. Ovim putem molim i susjede koji imaju nadzorne kamere koje gledaju prema trgovini da se jave nama ili policiji da pokušamo pronaći registracijsku oznaku vozila. To bi i nama i policiji uvelike pomoglo.”, zaključuje Ivica Dobrenić.

Ako imate ikakve informacije javite se u najbližu policijsku postaju ili na broj 192. Također, korisne informacije građani mogu dostaviti i putem e-mail adrese Policijske postaje Velika Gorica na  pp.velika.gorica@mup.hr