Home Izdvojeno FOTO Hribarovi eTwinneri nastavljaju marljivo i ove godine

FOTO Hribarovi eTwinneri nastavljaju marljivo i ove godine

Obilježili su Svjetski tjedan svemira i Dan jabuka pjesmom, pričom i glumom

PODIJELITE

I ove školske godine su se učenici 1.c, 2.a, 2.d i 4.d razreda Osnovne škole Nikole Hribara sa svojim učiteljicama Ksenijom Petrlin Jurić, Vesnom Stipić, Monikom Grgar Rakas, Jadrankom Jelisavac i Vesnom Lukinić uključili u brojne eTwinning projekte.

Među tim projektima su: Čarobne slikovnice godišnjih doba, Živi zdravo, Biljke i životinje zavičaja, Sigurnim korakom u školu 2, U svijetu likovnih umjetnika, Svjetski tjedan svemira, Dan jabuka, Webučionica, Književnik mog zavičaja, Uz čitanje riječi rastu, 100. dan škole i mnoge druge… Rujan i listopad su tako bili posvećeni Svjetskom tjednu svemira od 4. do 10.10. i Danu jabuka 20.10.

Svjetski tjedan svemira uz Hribarov sustav

Brojne aktivnosti koje su provodili bile su povezane ostvarenjem ishoda kurikuluma nastavnih predmeta i međupredmetnih tema. “Započeli su s prikupljanjem literature i slušanjem predavanja o zanimljivostima Sunčevog sustava koji su i sami izradili. Učenici su u svojim likovnim ostvarenjima izrađivali rakete, stvarali svoje planete i osmislili Hribarov sustav čije planete su premetaljke slogova imena grada, škole i učiteljica koje prati nastavu Hrvatskog jezika.

Plesali su Mliječnom stazom, pisali poruku Lajki i doznali tko su astronauti. Napunili su škrinjicu najdražim predmetom koji bi ponijeli na put na Mjesec i pričali zašto su baš to izabrali. Posebno zanimanje izazvalo je pisanje rukosvemirskim pismom po mjesečevom prahu. O vuku koji je želio otputovati u svemir pričali su po nizu slika, a onda im je iz svemirske rakete poslano mnogo Milky Way čokoladica kojima su se zasluženo nagradili.”, govore nam učiteljice.

Obilježili su Svjetski dan jabuka

Pravi jesenski promjenjivi dan 20. listopada proveli su obilježavajući dan kraljice voća – Svjetski dan jabuka. “Učenici su pjesmom, pričom i glumom na zabavan način prikazali jabuku u svakodnevnom životu. Upotrijebili su osjetila vida, njuha, okusa i dodira kako bi istražili po čemu se jabuke razlikuju, a u čemu su slične, koje će upotrijebiti za sok, kompot ili pekmez, a koje su najukusnije kada ih jedemo svježe. Što znači da jabuka ne pada daleko od stabla, da je tuđa jabuka slađa ili da crv ne čini jabuku, raspravljali su i dijelili svoja mišljenja kako bi shvatili pravo i preneseno značenje poslovica.”

Uz to su upoznali sve vrste jabuka kao i mnoge zanimljivosti o jabuci, ali i veliku važnost jabuke za zdravlje. Likovni radovi posebno su bili kreativni i zanimljivi jer jabuka kao motiv pruža nebrojena stvaralačka ostvarenja. “Ni informacijsko – komunikacijske tehnologije nisu izostale: igrale su se memory igre, stvarali oblaci riječi, rješavali digitalni sudoko zadaci i zabavni kvizovi. I ne zaboravimo :“Jedna jabuka na dan, doktor iz kuće van!”.

Sve aktivnosti zabilježene su i bit će podijeljene na Twinspaceu i na stranicama eTwinning projekata. “Zavoljeli smo eTwinning projekte i uključit ćemo se u puno njih!”, riječi su drugašice Eve koje iskreno dječji opisuju zadovoljstvo prošlogodišnjim aktivnostima u kojima su se vješto snašli i sigurno ostvarili brojne oznake kvalitete za svoj rad..