Home FOTO VIJEST FOTO Groblje u Šiljakovini dobiva oproštajnu građevinu, uređen parking i staze

FOTO Groblje u Šiljakovini dobiva oproštajnu građevinu, uređen parking i staze

Dio je ovo ulaganja koji će pružiti mještanima bolju kvalitetu života

PODIJELITE

S dolaskom ljepšeg vremena na gotovo svakom koraku u gradu i okolici možemo naići na radove. Prikaz je ovo neprestanog ulaganja u infrastrukturu i želje za kvalitetnijim životom naših građana. Radovi su tako u punom jeku i u Šiljakovini, gdje, kako nam govori predsjednik Mjesnog odbora, posljednjih 25 godina nije bilo toliko ulaganja kao sada. Osim što se uredila Ulica Franje Matkovića u dužini od 500 metara koja do sada uopće nije bila asfaltirana, VG Komunalac izvodi radove na groblju.

Ovdje radimo na 480 kvadrata vanjskog platoa i 50 kvadrata betonskih opločnika. Sve je to priprema za buduću oproštajnu građevinu koja će biti preseljena iz Kušanca. Tu je uređen i pješački te kolni ulaz, kao i šest pješačkih staza na groblju. Po završetku završenog sloja će biti ucrtano 16 novih parkirnih mjesta i osvježeno osam starih parkirnih mjesta.”, objašnjava radove direktor VG Komunalca Jurica Mihalj.

Kako nam govori gradonačelnik Krešimir Ačkar koji je obišao radove, njihova vrijednost za navedenu ulicu je nešto više od 300 tisuća kuna dok je vrijednost radova vezanih uz groblje 630 tisuća kuna. “Uređuje se parking ispred groblja, nova ograda i izvode se pripremni radovi za oproštajnu građevinu koja dolazi za par mjeseci. Sve to će biti spremno da konačno riješimo problem dostojnog ispraćaja najmilijih na ovoj lokaciji.”, govori Ačkar.

Predsjednik Mjesnog odbora Šiljakovina, Dražen Lučan, izrazio je zadovoljstvo ulaganjima. “Zadovoljni smo s time što ćemo dobiti oproštajnu građevinu da možemo dostojanstveno ispratiti naše pokojne. Posebno zato što u zadnjih 25 godina nije uloženo u Šiljakovinu koliko sada u kratkom roku. Nadam se da će i dalje biti razumijevanja kako bi naši sugrađani bili što zadovoljniji i imali što bolje uvjete.” Dražen Lučan.

Kako napreduju radovi pogledajte u fotogaleriji u nastavku.