Home Gospodarstvo FOTO Gradski bazen u svibnju otvara svoja vrata

FOTO Gradski bazen u svibnju otvara svoja vrata

Velikogorički zatvoreni bazeni građeni su prema najmodernijim standardima, a cijeli objekt prostirat će se na tri etaže, gdje će se osim bazena moći koristiti i ugostiteljski objekt, manja sportska dvorana te spa centar.

PODIJELITE

Kapitalni projekt u 2017. i 2018. godini izgradnja je zatvorenih bazena u Velikoj Gorici. Projekt koji se u velikogoričkom kraju čekao desetljećima došao je na pola puta svoje izgradnje. Gradonačelnik Dražen Barišić danas je provjerio kako napreduju radovi te je istaknuo da je zadovoljan što se poštuju rokovi zadani u dinamičkom planu.

– Očekujemo da se tijekom siječnja bazen u potpunosti zatvori sa stolarijom te da se nastave unutarnji radovi prema predviđenoj i ubrzanoj dinamici. Sada se već i iznutra vidi kako te velike kade – veći i manji bazen izgledaju i kako je to obiman projekt. Bitno je sugrađanima dati poruku da ćemo ih mi već u svibnju moći koristiti – rekao je gradonačelnik Barišić.Velikogorički zatvoreni bazeni građeni su prema najmodernijim standardima, a cijeli objekt prostirat će se na tri etaže, gdje će se osim bazena moći koristiti i ugostiteljski objekt, manja sportska dvorana te spa centar. – Preostalo je još napraviti fasadu, a od unutarnjih radova dovršiti instalacije, podove te obraditi zidove. Nakon toga prostor treba opremiti opremom i namještajem – urediti garderobe i svlačionice, ali i okoliš. Započela je i gradnja parkinga, završeno je 30 do 40 posto radova. Što je pod zemljom je gotovo, a čim vrijeme dopusti započet će radovi i iznad zemlje – objasnio je Željko Črnjak, koordinator radova.

Velika Gorica bit će jedan od rijetkih gradova u Hrvatskoj u kojoj se bazen nalazi u središtu grada. – Ideja nam je bila da se bazeni koriste. Mi smo u Hrvatskoj prošli gotovo sve bazene i vidjeli da ima puno bazena koji su dislocirani izvan naselja i gradova te da su pusti. To su vrlo skupi objekti za održavanje i bitno je da se koriste. Odlučili smo se za ovu lokaciju jer na nekoliko stotina metara živi 15 tisuća ljudi. Ogromna je vjerojatnost da će oni koristiti ove bazene – naglasio je Barišić.No, još uvijek nije riješen jedan veliki problem – gradnja prilazne ceste. Iako je već proveden natječaj te je izabran izvođač radova, gradnja pristupne ceste ne može početi jer papiri nisu riješeni. – U Hrvatskoj samo Velika Gorica, uz Zagreb, gradi jedan ovakav projekt. Međutim imamo jedan problem. Pristupna cesta koja vodi do bazena i koju također financira Grad Velika Gorica, koja mora biti dio velikog kapaciteta s obzirom na potrebe ovog objekta, još uvijek je statusno u vlasništvu Zagrebačke županije. Nju je Grad Velika Gorica prihvatio kao dar, a Zagrebačka županija nikako da donese odluku na svojoj Skupštini. Bojim se da mi nećemo moći pristupiti našem bazenu jer cestu nećemo moći izgraditi – poručio je Barišić.

Gradnja bazena koštat će 37 milijuna kuna, otvorenje je najavljeno za svibanj sljedeće godine. Nakon ljeta počet će i realizacija ideje vanjskih bazena koji će se smjestiti s južne strane unutarnjih.