Home Izdvojeno FOTO Gradonačelnik Barišić isprobao vožnju Goricom za 4 kune

FOTO Gradonačelnik Barišić isprobao vožnju Goricom za 4 kune

PODIJELITE

Od jučer su i u Velikoj Gorici u opticaju polusatne ZET-ove karte u vrijednosti četiri kune. Tako se svi građani i u drugoj zoni mogu voziti jeftinije, naravno ako se voze do trideset minuta. Svoju prvu vožnju ZET-ovim autobusom za četiri kune isprobao je i gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić. Sa svojim suradnicima jutros je ušao u autobus linije 268, štancao kartu te su se provozali centrom. Tijekom vožnje ZET-ovim autobusom gradonačelnik je porazgovarao s putnicima.

Karta od četiri kune

– Krenuli smo s prvim danom ožujka s novim režimom života, a posebice života naših sugrađana koji putuju iz Velike Gorice prema Zagrebu i obratno. Doista četiri kune je povoljna cijena za svakoga. Prema onome što smo čuli od naših sugrađana, što su nam i istraživanja pokazala, jedan od većih problema u njihovom životu ovdje u Gorici je bio javni prijevoz i njegova cijena. Posebno i zato što smo mi živjeli u tri zone. Iz ruralnih mjesta doći do Velike Gorice nije bilo jeftino i jednostavno. U suradnji sa Zagrebom smo proširili polusatnu kartu i na Zagrebačku županiju. Osim što je to dobro za nas, dobro je i za ZET i Zagrebački Holding – poručio je gradonačelnik Barišić.

Osim standarda jeftinijeg prijevoza, u fokusu je i težnja za boljim i kvalitetnijim prijevozom, sigurnosti, ali i češćim polascima. – Ubuduće će taj standard cijene, ali i boljeg i kvalitetnijeg prijevoza biti u našem fokusu. Nastojat ćemo osigurati da prijevoz bude jeftiniji, da se zadrži barem na ovoj cijeni, da bude sigurniji i da bude češći. Treba redefinirati ugovore s Holdingom i da ono u budućnosti u Velikoj Gorici bude još bolji nego što je bio u zadnjih deset godina – zaključio je gradonačelnik.

Gradonačelnik je najavio i skoro preuređenja Autobusnog kolodvora i stanica ZET-ovih autobusa za koje su nacrti već pripremljeni.