Home Izdvojeno FOTO Gradićani čistili svoje mjesto za nadolazeću proslavu Jurjeva

FOTO Gradićani čistili svoje mjesto za nadolazeću proslavu Jurjeva

PODIJELITE

Dobrovoljno vatrogasno društvo Gradići u suradnji s Mjesnim odborom, područnom školom Nikola Hribar te područnim vrtićem Lojtrica pokrenulo je zajedničku akciju čišćenja Gradića tjedan dana prije Zelene čistke radi priprema za nadolazeće Jurjevo. Zelena čistka najveći je ekološki volonterski projekt u Hrvatskoj.

– Pokušavamo vratiti staru tradiciju čišćenja sela prije Jurjeva kao što se to nekada događalo. Ekološka osviještenost kreće od najmlađih, djeca uče roditelje i cijelu rodbinu. Na ovaj način okupljeni su veliki i mali, a ovo je uvod u proslavu koja slijedi idući vikend. Članovi DVD-a su još u pripremi, oni će održavati zelene površine i raditi ostale radove koji su malo teži – košnja i slično. – rekla nam je Meri Barišić, predstavnik DVD-a Gradići.

ciscenje gradici djeca vrtic jurjevo park ekologija kvg katd-17

Djeca, roditelji i članovi društva okupili su se u 10 sati sa svom opremom za čišćenje – grabljama, metlama, lopatama i tačkama pa su krenuli u šetnju selom i primili se posla.

– Mi smo Eko vrtić već drugu godinu i željeli smo sudjelovati u ovoj akciji kako bi naše mjesto u kojem živimo, radimo i odrastamo bilo čisto.  Jako smo zadovoljni da je ovoliki broj djece i roditelja uključen i da su vrijedno danas odradili svoj dan čišćenja. – rekla nam je Zlatica Šandor, djelatnica dječjeg vrtića Lojtrica.

ciscenje gradici djeca vrtic jurjevo park ekologija kvg katd-22

Gradići su sada na dobrom putu da budu odlična destinacija za nadolazeće Jurjevo.

[print_gllr id=45057]