Home Izdvojeno FOTO Evo kako izgleda djevojačka večer princeza iz bajki

FOTO Evo kako izgleda djevojačka večer princeza iz bajki

PODIJELITE

Uoči jučerašnje izvedbe predstave “I živjele su sretno?” razgovarali smo s glumicama, ali i voditeljicom Scene Gorica, Ines Bojanić. Predstava je premijerno prikazana upravo na Sceni Gorica 2. prosinca prošle godine, a reprizu je imala tri dana kasnije. Nakon toga gostovala je u Zagrebu, a sinoć je ponovo igrala u Velikoj Gorici. Svaki puta bila je rasprodana što govori o njezinoj popularnosti, ali i kvaliteti.

Predstava je osuvremenjena, a govori o Trnoružičinoj djevojačkoj večeri na kojoj nastaje krš i lom, bude i suza i smijeha. Sve se događa kao u stvarnom životu, samo se koriste imena princezi iz bajke. – Radi se o Trnoružici, Pepeljugi, Snjeguljici i Bezimenoj koja se udala za princa od Male Sirene. Radnja se događa na djevojačkoj večeri Trnoružice koja je odspavala svoj stogodišnji san. Probudila se prije dvije godine, zaručila se za svog princa kojeg je tada upoznala i sada je zadnji dan slobode koji joj organizira kuma Pepeljuga. Tu je naravno i Snjeguljica koja im je prijateljica i Bezimena koja je tu samo zato što je žena od prijatelja njihovih muževa – ukratko radnju predstave ispričala nam je kuma Pepeljuga koju glumi Mia Krajcar.Predstava - i živjele su sretno (19)

Trnoružicu glumi Jelena Hadži-Manev, Pepeljugu Mia Krajcar, Bezimenu Selma Mehić, dok Snjeguljicu igra Doris Pinčić Rogoznica. – Igram Snjeguljicu u predstavi “I živjele su sretno”. Općenito ova predstava govori o, na žalost, onome što se događa i sveprisutno je među nama – o demistifikaciji braka, ali na jedan vrlo duhovit i simpatičan način. Možda malo i o demistifikaciji bajki kao takvih jer nas svi cijeli život uče – nakon onog i “I živjeli su sretno?”, nema više brige, nema više problema, onda svi težimo, tražimo princa ili princezu i onda se razočaramo i shvatimo da su to stvarni ljudi kao i mi koji imaju svoje mane i vrline naravno – o svom viđenju predstave rekla je glumica Doris Pinčić Rogoznica koja igra Snjeguljicu.Predstava - i živjele su sretno (5)

Ekipa je na predstavi radila mjesec i pol dana, a Scena Gorica pomogla je u financiranju. Nastala je kao nastavak muške verzije, odnosno momačke večeri Trnoružičinog princa u predstavi “I živjeli su sretno?” – Ideja je došla od samih autorica, tj. režiserke Frane Marije Vranković i dramaturginje Nine Horvat koje su meni prije dvije godine predložile da napravimo reprizu zato što je sama prva predstava bila jako uspješna. Nju smo najviše igrali i najviše gostovanja imali i onda smo htjeli napraviti iz pozicije djevojaka i njihove djevojačke večeri – ispričala nam je Ines Bojanić, voditeljica vlastite produkcije i Scene Gorica.

Uskoro gostuju u Pazinu, Senju, Požegi, Dalmaciji, a dogovoreni su i termini ljetne turneje, kao i gostovanje na Osječkom ljetu. Sljedeće prikazivanje u Gorici bit će na Svjetski dan kazališta 27. ožujka. – Predstava je jako posjećena. Današnja izvedba je ponovo rasprodana. Nama je jako drago da smo napravile predstavu koja postiže tako dobar odaziv kod publike. Veselimo se jako, a jako smo guštale dok smo radile. Prvi put mi se dogodilo da odmah na prvoj čitaćoj probi, kada kreće rad na predstavi da smo sve četiri odmah kliknule tako da smo se jako dobro zabavljale dok smo radile i mislim da se to jako vidi na sceni. Kad mi guštamo, publika to prepozna i onda i ona gušta – objasnila je Mia Krajcar.Predstava - i živjele su sretno (15) Princeze su rekle da ova komedija zapravo šalje poruku – “Pazi što radiš jer ti se može obiti o glavu”, ali i pomisao da uvijek mislimo da je sve savršeno pa se spotaknemo jer se ne znamo nositi sa stvarnošću.