Home Vijesti FOTO Divlje odlagalište otpada u Čičkoj Poljani sve je veće

FOTO Divlje odlagalište otpada u Čičkoj Poljani sve je veće

Ima građevinskog materijala, kućanskog otpada, odjeće, razne plastike..

PODIJELITE

Nažalost, svjedoci smo tužnog fenomena neprestanog nastanka novih divljih odlagališta otpada u prirodi. Jedno od takvih je u Čičkoj Poljani koje je, izgleda, sve veće. Kako je vidljivo na fotografijama koje smo dobili od čitatelja, na hrpi smeća se može pronaći zaista svega – od šute, građevinskog materijala, odjeće, kućanskog otpada, vrećica, razne plastike.

Ovaj tužan prizor mještani Čičke Poljane gledaju već dugo te, kako saznajemo, ovaj otpad ne stvara samo jedna osoba. Navodno neodgovorni pojedinci na ovo mjesto dolaze istovariti otpad i samo se odvezu dalje. Ovo odlagalište otpada toliko je veliko da je već vidljivo iz zraka kao što se vidi u priloženoj fotografiji u nastavku.

U razgovoru s predsjednikom mjesnog odbora Čičke Poljane doznajemo kako je ovo odlagalište otpada prijavljeno nadležnima. Ovakvo ponašanje je za svaku osudu, neovisno o tome tko ga čini, posebice u vremenu kada se cijeli svijet okreće k zelenijem načinu razmišljanja.

Upravo smo po pitanju odlaganja otpada i toga što mi kao pojedinci možemo učiniti za naš okoliš objavili edukativni video. Svi mi možemo promijeniti sebe, spriječiti ovakvo neodgovorno ponašanje, poticati druge da se ponašaju solidarno i tako, malo po malo promijeniti svijet.